Connect with us

Știri

A mers la spital cu dureri mari, iar medicii i-au găsit 100 de pietre în corp. Ce obișnuia să mânânce fata, și tu consumi aceste lucruri zilnic

Atunci când o tânără a ajuns la spital și medicii au observat ce se află în vezica sa biliară, povestea sa a devenit cunoscută în toată lumea. Nu mai puți de 100 de pietre se aflau în stomacul său și nici chiar medicii nu își puteau da seama care ar putea fi cauza apariției acelor pietre, până când au aflat ce a mâncat aceasta în ultimii ani.

La ora trei dimineața, pe când dormea, tânăra din China a simțit o durere puternică de stomac. Pentru că nu voia să îi deranjeze pe cei din casă, aceasta a suportat durerea până dimineață. Însă starea sa de sănătate se deteriora de la o oră la alta, iar părinții, când au văzut cât se rău se simte, au dus-o la prima oră la spital. Imediat după ce a fost consultată, tânăra a fost dusă în sala de operații, iar medicii au reușit să îi îndepărteze nu mai puțin de 100 de pietre din vezica biliară. Unele dintre ele aveau dimensiunea unei alune, iar dacă nu se intervenea imediat, viața tinerei putea să fie în pericol.

După mai multe ore, medicii au aflat și cum a reușit o tânără în vârstă de doar 20 de ani să ajungă în această situație rară. Nu se întâlnesc în fiecare zi cu o asemenea situație, așa că fetei i-au fost puse mai multe întrebări despre obiceiurile sale alimentare.

„Fata a fost tot timpul pretențioasă la mâncare și nu obișnuia să mănânce la micul dejun. Din cauza programului său, tânăra mânca adesea mâncare la plic, precum tăiței, dar și mezeluri și carne afumată. Încă de când avea numai câțiva ani, Xiao Li a început să mănânce mâncare foarte picantă și a continuat să mănânce astfel în fiecare zi”, a dezvăluit tatăl fetei.

Medicul a explicat faptul că prea multe grăsimi la micul dejun, precum și mâncarea uscată crește riscul de apariție a calculilor biliari. Vezica biliară secretă biladimineața, pregătind stomacul pentru digestie.

Cum funcționează vezica biliară

Funcția principală a vezicii biliare este de a stoca colecistul, care ajută organismul în digestia grăsimilor consumate. Vezica biliară este o parte a sistemului biliar. Aceasta nu produce bila, dar o stochează atunci când nu este utilizată de catre organism. Dupa masă, bila este eliberată de catre vezica biliara, atunci când intestinul subțire secretă un hormon numit colecistochinină. Apoi bila ajută la descompunerea grăsimilor.

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top