Connect with us
Felix Bănilă candidează la șefia DIICOT și a ajuns la CSM pentru a-și prezenta proiectul managerial

Știri

Felix Bănilă candidează la șefia DIICOT și a ajuns la CSM pentru a-și prezenta proiectul managerial

Felix Bănilă, candidat la şefia DIICOT și propus de către ministrul de justiție Tudorel Toader, a ajuns marți la Consiliul Superior al Magistraturii. Acesta a afirmat înainte de prezentarea proiectului managerial că are toate calităţile necesare ocupării acestei funcţii.

„Mă recomandă cei peste 20 de ani de activitate, experienţa profesională pe care o am şi am acumulat-o până la momentul de faţă şi cred că am toate calităţile necesare ocupării acestei funcţii”, a declarat Felix Bănilă.

El a evitat să răspundă întrebărilor legate de priorităţile pe care le are, precizând că va da detalii după finalizarea audierii.

Citește și: Alina Bica a cerut azil politic în Costa Rica. Ce spune avocatul fostei șefe a DIICOT

„Această audiere va fi transmisă live de Consiliul Superior al Magistraturii, vă rog să aveţi răbdarea necesară şi vă extrageţi de acolo. (…) Suntem în această a doua etapă procedurală şi voi fi mult mai deschis după ce se va finaliza acest demers„, le-a spus Bănilă jurnaliştilor.

Citește și: Augustin Lazăr i-a prelungit mandatul lui Daniel Horodniceanu în funcția de procur șef la DIICOT

Felix Bănilă vrea să combată terorismul și traficul de droguri

Felix Bănilă urmează să susţină marţi, în faţa Secţiei pentru procurori a CSM, interviul pentru funcţia de procuror-şef al DIICOT.

Combaterea terorismului şi a traficului de droguri se numără printre priorităţile lui Felix Bănilă, potrivit proiectului managerial publicat pe site-ul CSM.

Pe 14 mai, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a transmis CSM propunerea de numire a lui Felix Bănilă în funcţia de şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Pentru şefia DIICOT s-au înscris doar doi candidaţi – Daniel Horodniceanu, actualul procuror şef al instituţiei, şi Felix Bănilă, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.

Conform reglementărilor legale în vigoare, procurorul-şef al DIICOT este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM. Numirea se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top