Connect with us
Un nou caz socant zguduie opinia publica. O femeie, care a suferit o operatie la Spitalul CFR 2, a intrat in coma dupa o tranfuzie cu o grupa de sange gresita.

Știri

Un nou caz revoltator: femeie in coma, dupa o transfuzie cu o grupa de sange gresita

Un nou caz socant cutremura sistemul medical romanesc. O femeie internata la spitalul CF2 a intrat in coma, ca urmare a unei transfuzii de sange cu o grupa gresita. Pacienta va fi transferata la Spitalul Municipal.

Update, 19.32: Georgica Valcoreanu, seful sectiei AT de la Spitalul CF 2 a confirmat greseala personalului medical in cazul transfuziei. Acesta a precizat ca o ancheta este in desfasurare si ca pacienta e in stare stabila.

Femeia era bolnava de cancer si fusese operata in urma cu trei zile. Sotul femeii nu isi explica cum de a fost posibila o asemenea greseala.

„Imediat dupa operatie mi-au spus ca totul a decurs bine, ca e totul in regula si am plecat. Pana seara am stat linistit. (…) au facut greseala din sala de operatie, cand au scos-o din sala era deja perfuzata. Eu cand am intrat la ea avea deasupra capului perfuzia cu sange. (…) de pe 26, din ziua operatiei, nu am vorbit cu ea. Este sedata si intubata. (…) la cateva ore a facut hemoragie. Nu stiam cauza care a provocat aceasta hemoragie, care venea din toate organele, nu din zona operatiei, ci din celelalte organe interne vitale> rinichi, plamani, ficat. (…)”

„Pana la urma una dintre asistente de frica a recunoscut ce s-a intamplat. (…) Am stat de vorba cu ea si mi-a spus ca prioritatea ei era sa salveze pacienta, dar nu are nicio explicatie. (…) Fisa sotiei mele este data cu pasta alba. Au scris AB4 apoi au sters cu pasta alba. Cei de la Directia de Sanatate Publica sunt inauntru, iar cei de la ATI au refuzat sa prezinte fisele. Cei de la ATI sa vina si sa explice toate lucrurile.”, a declarat sotul femeii.

De asemenea, acesta nu este singurul caz de acest gen. Din nefericire, o femeie a murit dupa ce i s-a facut o transfuzie cu o grupa de sange gresita la Spitalul de Arsuri din Bucuresti.

Femeia,in varsta de 68 de ani, fusese muscata de caini si a ajuns la spital in soc hemoragic. Ea avea nevoie urgenta de transfuzie de sange. Pacienta a primit insa, la transfuzie, sange de la donatori cu alta grupa.

O zi mai tarziu, ea a intrat in soc posttransfuzional si nu a mai putut fi salvata, decesul survenind dupa o saptamana.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top