Connect with us

Știri

Fenomen astronomic rar vizibil din România. NU trebuie să ratezi asta

Pasionații de astronomie spun că acesta este un moment rar datorită apropierii dinrte cele două planete. Cel mai bun moment pentru a le vedea este luni dimineața, cu 40 de minute înainte de răsăritul soarelui, dacă senin.

Cei care doresc să vadă spectacolul ceres oferit de Jupiter si Venus trebuie să se uite spre sud-est și să se afle într-o zonă îndepărată de aglomerările urbane deoarece lumina orașelor va împiedica luminozitatea astrelor.

Cele două planete sunt vizibile cu ochiul liber odată la 399 de zile și doar de 24 de ori în 100 de ani, atât de aproape una de cealaltă.

Vești deosebit de IMPORTANTE pentru pensionari! Cum vor fi afectate pensiile de ordonanța de modificare a Codului Fiscal

Guvernul a adoptat în această săptămână prin ordonanță de urgență modificarea Codului Fiscal. Prin noile prevederi, pentru o categorie de pensionari, impozitele scad de la 16%, la 10%.

Modificarea se va aplica începând cu 1 ianuarie 2018, însă punctul de pensie va crește abia din 1 iulie anul viitor.

În ceea ce privește legea pensiilor, aceasta nu va fi luată în calcul pentru bugetul pe 2018, astfel că ea nu va intra în vigoare anul ce vine.

Surse guvernamentale au precizat că vor fi două legi ale pensiilor, una cu contributivitate mai mare şi una mai mică. Concret, cei care au acum venitul minim garantat şi cei care nu au 10 ani vechime vor beneficia de veniturile pe care le au şi acum, dar nu se vor mai numi pensionari.

Pentru cei cu peste 10 ani vechime în muncă vor fi şi mai multe reglementări. Mai mult, se va lua în calcul şi venitul global acolo unde pensionarii vor putea dovedi că înainte de revoluţie au avut venituri suplimentare pe lângă salariile de bază.

”Vor fi scoși din legea pensiilor cei care nu au contributivitate. Rămân ceilalți, dar durează un an. Se va alica din 2019. Anul viitor vor crește pensiile, așa cum scrie în programul de guvernare. Punctul de pensie urcă de la 1.000 la 1.100 de lei. Nu am spus niciodată că aceste corecții vor fi făcute mai devreme de 2019, pentru că nu au timp cei de la Casa de Pensii să facă toate calculele. Nu știu când vom trimite legea în Parlament, când va fi promulgată, dacă va fi promulgată din prima.

Scoatem din lege pensiile minim garantate. Cele pe contributivitate, cele cu peste 10 ani de contribuție, vor fi prinse în legea pensiilor.”, a adăugat Lia Olguța Vasilescu la Antena 3.

“Nu pot să vă dau un termen în privinţa calculelor, că mâine sau o lună, nu depinde numai de noi, Ministrul Muncii și-a terminat treaba, finantiștii calculează la milimetru. Cei din coaliție și-au luat o marjă de siguranță pentru că sunt presiuni pe Finante și pe noi, și-au luat acesta marjă, va fi mai repede de anul viitor, dar asta nu însemana că nu se vor face majorările de pensii”. mai spunea ministrul muncii, în luna octombrie.

Referitor la ordonanța de modificare a codului fiscal, aceasta a fost adoptată de guvern în data de 8 noiembrie. Cele mai controversate măsuri adoptate sunt transferul contribuţiilor în sarcina angajatilor, scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10% şi impunerea unei taxe de solidaritate pentru angajatori de 2,5%.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top