Connect with us
Zăpada care a început să cadă în București, în această după-amiază, aduce cu sine probleme mari de trafic.

Știri

Fenomene meteo ciudate în Capitală

Fenomene meteo ciudate în Capitală. Zăpada care a început să cadă în București, în această după-amiază, aduce cu sine probleme mari de trafic. Poliția Rutieră avertizează asupra unui fenomen mai puțin întâlnit, dar extrem de periculos.

Fenomene meteo ciudate – „freezing rain” sau ploaie înghețată poate crea probleme mari în trafic

Bucureștiul se poate confrunta cu probleme mari de trafic, din cauza fenomenului de „freezing rain”. Temperaturile scăzute coroborate cu precipitațiile care variază între zăpadă și ploaie pot produce fenomenului de ploaie înghețată.

Brigada Poliției Rutiere avertizează șoferii asupra pericolelor care pot apărea în următoarele ore. „Din cauza temperaturilor scazute şi a căderilor de precipitaţii, partea carosabilă poate deveni umedă şi alunecoasă. Există posibilitatea formării poleiului şi a derapajului, în special dimineaţa şi seara.”, anunță sursa.

Polițiștii recomandă șoferilor să circule cu atenție, să nu frâneze sau să accelereze brusc și să păstreze o distanță apreciabilă față de mașina din față.

Recomandările cuprind și pietonii, cărora le este sugerat să circule numai pe trotuar, să nu traverseze prin locuri nepermise și nici pe altă culoare decât verde.

Citește și: Vremea 26-27 decembrie. Prognoza meteo pentru a doua și a treia zi de Crăciun

Prognoza meteo pentru următoarele zile nu anunță nicio îmbunătățire a vremii. Aproape toată țara este sub incidența unui cod galben de ninsoare și vânt.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top