Știri

Fermierii britanici au nevoie de muncitori sezonieri

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a anunțat că a primit cereri din partea Marii Britanii pentru contracte sezoniere. Cu toate acestea, nu poate implica România în astfel de discuții, momentan.

Fermierii britanici au nevoie de muncitori sezonieri. Românii nu sunt pregătiți pentru o astfel de mișcare

Dan Mihalache a declarat că a primit semnale cu cereri de muncă atât din partea Marii Britanii, cât și a Scoției. Este vorba de cereri de muncă de sezon, pentru culesul recoltelor, în cazul cărora Regatul prezintă îngrijorări; a fost semnalată aici lipsa forței de muncă.

Cu toate acestea, ambasadorul crede că România nu e pregătită de o astfel de mișcare, având în vedere că lucrurile încă nu s-au stabilizat. În viitor, Mihalache susține că vor fi luate măsuri în beneficiul muncitorilor români și în beneficiul economic.

„Eu n-am dorit până în momentul de față să implicăm statul român într-un asemenea dialog, pentru că mi se pare că lucrurile trebuie să se așeze pe un făgaș normal. Însă, acum mi se pare prematur și vedeți ce reacții de polarizare a generat toată povestea cu transferul forței de muncă din Germania.Cred că în momentul de față trebuie să ne ferim să încurajăm mișcarea unui număr important de oameni dintr-o parte în alta. Ceea ce va fi în viitor, vom vedea.”, a declarat pentru Digi24 ambasadorul Marii Britanii la Londra, Dan Mihalache.

De la declanșarea pandemiei, Ambasada României la Londra a avut de gestionat 150 de solicitări de asistență din partea unor cetățeni români. A fost vorba de studenți, turiști sau români care și-au pierdut acolo locul de muncă.

Fermierii britanici au nevoie de muncitori sezonieri. Ce sfaturi le oferă ambasadorul românilor din UK

Ambasadorul îi sfătuiește pe oameni să nu se încumete să plece în România în această perioadă. De altfel, le sugerează să se gândească la riscurile pe care le prevede o astfel de călătorie. Deși mulți vor apela la diverse modalități de a scăpa de carantină, Mihalache este convins că nimeni nu va reuși. Astfel, îi sfătuiește pe toți să respecte măsurile impuse de autorități și să admită faptul că anul acesta vor sărbători Paștele departe de familie.

Share
Scris de
Andreea Oprea

Acest site foloseste cookies.

Read More