Connect with us
Festivalul Spellground 2016 a fost anulat ca urmare a zilei de doliu national de pe 13 august, decretata in semn de omagiu pentru Regina Ana.

Știri

Festivalul SPELLGROUND 2016, anulat din cauza inmormantarii Reginei Ana

Spellground 2016, cel mai mare festival de muzica de pe litoralul romanesc, a fost anulat din pricina zilei de doliu national de pe 13 august.

Solicitarea a venit din partea Universitatii Ovidius din Constanta, partener oficial al festivalului, care a cerut ca festivalul sa se anuleze, ca urmare a respectarii zilei de doliu national in memoria Reginei Ana.

Spellground Festival trebuia sa se desfasoare in perioada 12-14 august, din Constanta pana in Navodari, pe trei scene. Peste 300 de artisti romani si internationali, printre care Royksopp si The Kooks urmau sa concerteze.

Pe terenul Universitatii Ovidius ar fi trebuit pozitionate principalele doua scene ale festivalului, Master Stage si Ground Stage, care insumau 70% din showurile live din programul Spellground.

Citeste si: OFICIAL: 13 August, zi de doliu national in memoria Reginei Ana

Citeste si: Inmormantarea Reginei Ana. Programul funeraliilor, publicat de Casa Regala

“Apreciem ca arborarea drapelului in berna la sediul Universitatii si desfasurarea in acelasi timp a unor manifestari muzicale de o asemenea anvergura contravin mai ales eticii si moralei de care o asemenea institutie de invatamant ar trebui sa dea dovada” se precizeaza intr-o adresa a universitatii.

Posesorii de bilete si abonamente Spellground isi pot recupera contravaloarea biletelor incepand cu data de 12 august, in toate retelele de ticketing folosite, urmand pasii de pe site-ul oficial. De asemenea, rambursarea contravalorii pachetelor de cazare (in camping si la hoteluri) achizitionate de pe site-ul oficial poate fi solicitata incepand cu data de 12 august. Suplimentar, la adresa dedicata de corespondenta (support@spellgroundfestival.com), echipa Spellground va prelua mesajele si solicitarile punctuale ale cumparatorilor de bilete”, se arata pe site-ul oficial al festivalului.

Spellground anulat. Ce se intampla cu Summer Well si Rockstadt

Daca festivalul Spellground a fost anulat, organizatorii Summer Well 2015 si Rockstadt 2016 spun ca acelasi lucru nu se va intampla cu cele doua evenimente.

„Festivalul nu se poate amana, intelegem ca este un moment special, iar programul evenimentului se va adapta in functie de funeraliile Reginei Ana. Festivalul va tine cont de momentele importante si muzica va porni dupa ce Majestatea Sa va fi inmormantata”, au declarat organizatorii Summerwell vineri pentru Adevarul.

De asemenea, organizatorii Rockstadt au precizat ca doliul national nu influenteaza programul concertelor, deoarece regula doliului national se aplica „DOAR in cazul institutiilor culturale de stat”.

Cele trei evenimente au fost programate in weekend-ul 13 -14 august 2016. Inmormantarea Reginei Ana are loc pe 13 august, iar Guvernul a decretat aceasta zi ca fiind una de doliu national.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top