Connect with us
Filosoful Mihai Șora a fost îmbrâncit de către jandarmi la protestele din Piața Victoriei

Știri

Filosoful Mihai Șora a fost îmbrâncit de către jandarmi la protestele din Piața Victoriei

Filosoful Mihai Șora a participat miercuri la manifestațiile din Piața Victoriei. Acesta a mărturisit pe pagina sa de Facebook faptull că a fost bruscat de jandarmi la protestul din Piața Victoriei.

În vârstă de 101 ani, Mihai Șora este unul dintre cei mai cunoscuți eseiști din România, iar aseară a trăit o experință tristă.

În prima parte a protestului, filosoful a fost înconjurat de către jandarmi, iar unul dintre ei i-a spus „mișcă-te mai încolo, moșule”.

Citește și: Proteste masive în toată țara. Oamenii contestă noul CPP în stradă

Dacă un jandarm îmi spune „Mişcă-te mai încolo, moşule!”, nu mă supăr: pot înţelege că Jandarmeria română vrea să „elibereze” cutare metru pătrat din Piaţa Victoriei; nu e cea mai fericită formulă de adresare, dar treacă! (am auzit atâtea, într-o viaţă de om). Însă când 10-15 băieţi (musculoşi, bine hrăniţi şi echipaţi) mă turtesc în pătrăţelul meu, ceva îmi spune că Jandarmeria română este, în clipa de faţă, altceva decât ar trebui să fie”, mărturiseşte scriitorul.

Mihai Şora avertizează: „Ne aşteaptă zile grele, dragi prieteni. Un lucru am înţeles aseară (miercuri, n.r): cu cât suntem mai mulţi, cu atât devin mai agresivi. Le este frică de noi”.

Mihai Şora este un obişnuit manifestant la proteste antiguvernamentale. Aseară, mii de oameni au participat la protestul din Piața Victoriei. De asemenea, în toată țara au avut loc proteste împotriva guvernării actuale.

Mii de oameni au ieșit în stradă pentru a scanda lozinci împotriva Guvernului și a PSD-ului

Iniţial, traficul a fost restricţionat în Piaţa Victoriei, după ce manifestanţii au ocupat o parte din carosabil, unii dintre ei aşezându-se pe jos. Mai mulți protestatari au fost târâți de către jandarmi după ce au refuzat să se ridice de pe jos.

Oamenii au scandat lozinci împotriva Guvernului şi a PSD. Peste 2.000 de persoane au protestat și în centrul oraşului Cluj-Napoca faţă de modificările la Codul de procedură penală, cerând demisia Guvernului în timp ce bat în tobe ritmul scandărilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top