Categorii Știri

FINALA EUROVISION 2016 ROMANIA, duminica, 6 martie, LIVE ONLINE

FINALA EUROVISION 2016 ROMANIA. Duminica, 6 martie 2016, de la ora 20.30, are loc finala Selectiei Nationale a Eurovision  2016, la Baia Mare.

VEZI AICI CE MELODII INTRA IN CONCURS IN ACEASTA SEARA

FINALA EUROVISION 2016 ROMANIA.Dupa ce si-au incheiat vineri misiunea in cadrul concursului, patru dintre cei cinci membri ai juriului – Zoli, impreuna cu Zoli Toth Project, Cezar Ouatu, Randi si Uddi, alaturi de Horia Moculescu – vor sustine recitaluri care mai de care surprinzatoare. Paula Seling, care a reprezentat Romania, impreuna cu Ovi, la Eurovision in 2010 si 2014, va fi si ea prezenta la Baia Mare. in deschiderea finalei ea va aduce, impreuna cu artisti ai zonei, reinterpretari ale unor melodii populare din Maramures. si Lidia Isac, reprezentanta din acest an a Republicii Moldova la Eurovision, va veni pe scena Eurovision Romania sa cante melodia cu care va concura la Stockholm.

FINALA EUROVISION 2016 ROMANIA. „Am noroc ca stiu canta” si „Maramures, plai cu flori” vor rasuna din glasurile baimarencei Paula Seling si ale celelorlalti artisti maramureseni pe care i-a invitat in recitalul ei de deschidere din seara finalei. „Am intrat cu drag in proiectul Eurovision de anul acesta, la propunerea echipei TVR. Ideea era sa punem in valoare temele specifice Maramuresului prin imbinarea lor cu piesele pop pe care le cant, intr-un mix dinamic, plin de culoare, cu invitati de marca, ce reprezinta Maramuresul meu drag: Dumitru Farcas, Corul barbatesc din Finteusul Mare, familia Petreus, sotii Cornelia si Lupu Rednic. Aveti multe surprize! Urmariti Eurovisionul, de la Baia Mare”, spune Paula Seling, in invitatia sa adresata publicului.

FINALA EUROVISION 2016 ROMANIA. Totodata, in seara finalei Eurovision Romania, Zoli Toth Project lanseaza un nou concept de show, „Cocoon”, o premiera atat pentru pentru fanii Eurovision, cat si pentru publicul larg. Clopotul Catedralei din Baia Mare se va auzi de pe scena finalei Eurovision Romania in recitalul lui Zoli. Tot atunci, spectatorii si telespectatorii vor descoperi si un nou instrument muzical.

FINALA EUROVISION 2016 ROMANIA.”Recitalul pe care l-am pregatit va imbina elemente din muzica traditionala cu muzica electronica si va reuni pe scena opt percutionisti si in jur de 30 de dansatori. Am ales sa colaboram cu artistii locali, printre care Ansamblul National de Dansuri Transilvania si Clubul Galactic Dance, alaturi de Feeling Goove Dance Studio. Invitatul nostru special in recital este Grigore Lese. Tot pentru recital, echipa TVR a pregatit un design de lumini si o grafica aparte. Ce a rezultat vedeti duminica seara, la finala”, spune Zoli Toth, care va canta cu Grigore Lese o piesa compusa de el. De altfel, muzica intregului recital Zoli Toth Project este compusa de liderul grupului.

FINALA EUROVISION 2016 ROMANIA.”Intr-atat de departe a mers generozitatea gazdelor noastre din Maramures, incat ne-au ajutat sa aducem clopotul Catedralei din Baia Mare pentru a se auzi pe scena Eurovision, in show-ul imaginat de Zoli Toth Project. Atat membrii juriului, cat si concurentii si ceilalti artisti prezenti in finala cu recitaluri au gandit momente speciale, au repetat cu maxima dedicatie pentru a face din seara finalei Eurovision Romania una de neuitat! Va asteptam duminica seara sa-i urmariti!”, spune si Iuliana Marciuc, producatorul evenimentului.

FINALA EUROVISION 2016 ROMANIA. Pe de alta parte, in seara finalei nationale a Eurovision, o noua versiune a melodiei „Vagabondul vietii mele” se va auzi de la Baia Mare, intr-o interpretare cu totul inedita: Horia Moculescu, Randi si Uddi, doua generatii intr-un trio surprinzator. Un alt moment surpriza va fi schimbul de instrumente muzicale, astfel ca Zoli va lua loc la pian, iar Horia Moculescu va trece si incerca sonoritatile instrumentului de percutie bongos.

FINALA EUROVISION 2016 ROMANIA. Si Cezar Ouatu a pregatit un recital pentru show-ul din 6 martie. Artistul va interpreta „Rise Like a Phoenix”, hitul care i-a adus Conchitei Wurst marele trofeu Eurovision in 2014 si recunoasterea internationala.

FINALA EUROVISION 2016 ROMANIA. La randul sau, reprezentanta Republicii Moldova la Eurovision 2016 este invitata in finala Eurovision Romania. Lidia Isac va canta pe scena de la Baia Mare melodia cu care a castigat selectia nationala a Republicii Moldova si cu care va participa la Stockholm, „Falling Stars”. Tanara de 22 de ani, Lidia Isac este absolventa a scolii muzicale, specialitatea pian si absolventa a facultatii de jurnalism de la Universitatea de Stat din Moldova. „Falling Stars” este semnata de o echipa internationala de autori (Gabriel Alares, Sebastian Lestapier, Ellen Berg, Leonid Gutkin), ale caror compozitii au ocupat locuri importante la editiile precedente ale concursului Eurovision. Dintre acestea, „A Million Voices”, interpretata de Polina Gagarina, care a reprezentat Rusia, s-a clasat pe locul al doilea in 2015.

in finala selectiei nationale de duminica seara, publicul este singurul care va alege reprezentantul Romaniei pentru scena de la Stockhom, dintre piesele ramase in concurs, prin televot. Ovidiu Anton, Dream Walkers, Florena, Mihai Traistariu, Vanotek feat. The Code & Georgian si Doru Todorut feat. Irina Baiant sunt concurentii pe care publicul ii va vedea pe scena Salii Sporturilor din Baia Mare, in finala nationala a concursului Eurovision 2016. Dintre ei, publicul va alege castigatorul. Ordinea intrarii in concurs in finala Eurovision Romania a fost stabilita in direct la TVR 1, in emisiunea „Eurovision – Selectia Nationala”, transmisa, sambata, de la Baia Mare.

FINALA EUROVISION 2016 ROMANIA. Publicul va alege castigatorul Eurovision Romania, iar finala desfasurata la Baia Mare va putea fi urmarita in direct si in exclusivitate la TVR 1, TVR HD, TVR International si TVR Moldova si LIVE ONLINE, pe TVR+ si eurovision.tvr.ro, duminica, de la ora 20.30.

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More