Connect with us
Florin Cîțu a dispus controale la Apele Române. Ce se întâmplă cu chelnerița angajată pe post de inginer

Știri

Florin Cîțu a dispus controale la Apele Române. Ce se întâmplă cu chelnerița angajată pe post de inginer

Premierul României Florin Cîțu a dispus controale la Apele Române în urma apariției în presă a chelneriței care a ajuns inginer. Miercuri, 3 februarie, Cîțu a spus că va trimite Corpul de Control pentru a investiga acest caz.

Florin Cîțu trimite Corpul de Control la Apele Române

Premierul României a declarat că trimite Corpul de Control la Apele Române. Se dorește investigarea cazului chelneriței care a fost angajată pe funcție de inginer în compania de stat. Totul a plecat de la un material marca Recorder care a prezentat cum se fac angajările la Administrația Bazinală de Apă Prut Bârlad.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public, am cerut Corpului de Control al Prim-Minstrului să investigheze situația de la Apele Române. În mandatul meu, așa cum am promis, cer profesionalism, integritate, competență și transparență”, a scris Cîțu, pe pagina de Facebook.

Florin Cîțu spune că a cerut Corpului de Control să investigheze această situație și a transmis un mesaj clar adresat tuturor celor care lucrează în sectorul public:

„Mesajul acesta nu este doar pentru cei cu funcții de conducere, este pentru toți cei care lucrează în sectorul public: fară penali în funcții publice, profesioniști, fară nepotisme, fără conflict de interese”, a spun premierul.

Fostă chelneriță angajată ca inginer la Apele Române

Zilele trecute Recorder a publicat o anchetă făcută la Administrația Bazinală de Apă Prut Bârlad. Jurnaliștii au vrut să afle pe ce criterii a fost recrutată o tânără, fostă chelneriță fără minime cunoștințe cerute la locul de muncă. În material se aude cum ea este întrebată ce este un debit, cum identifică malul stâng și malul drept al unui râu, dar și dacă are cunoștințe de operare calculator.

Tânăra nu a știut să răspundă la aceste întrebări, dar a fost angajată pe post de inginer, de către directorul instituției de stat. A ocupat acest post fără concurs, după ce a fost detașată de la o Primărie din Moldova, unde fusese doar trei zile.

După ce cazul a fost făcut public și a fost distribuit de sute de oameni, a ajuns și la premierul Cîțu care spune că va lua măsuri. În acest sens, el a trimis Corpul de Control la Apele Române.

Continue Reading
You may also like...
1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Florin Cîțu a dispus controale la Apele Române. Ce se întâmplă cu chelnerița angajată pe post de inginer - RomaniaTaraMea.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top