Connect with us

Știri

Florin Cîțu, detalii importante despre carantina din București. Întâlnire de ultimă oră cu primarii de sectoare

Se discută tot mai mult despre carantinarea Bucureștiului, după ce rata de incidență crește tot mai mult și se apropie de 6 la mia de locuitori. Deși autoritățile au încercat să evite această măsură, lucrurile devin tot mai dificile în capitală, motiv pentru care azi, premierul României, Florin Cîțu, organizează o ședință cu primarii de sectoare pentru a luat o decizie.

Carantina în București, tot mai aproape

Premierul a explicat că, în ceea ce privește carantinarea Capitalei, așteaptă părerile specialiștilor. Mai mult, azi la ora 13.00, Cițu va avea o întâlnire cu primarul general al Bucureștiului și cu primarii de sectoare, pentru a le asculta și lor opiniile. Ulterior, la ora 16.00 va avea o ședință cu toți prefecții. Această decizie este una importantă și este nevoie de o atenție deosebită.

„Am decis ca astăzi, la ora 13.00, să am o întâlnire cu primarul general și cu primarii de sectoare să discutăm situația din București. La ora 16.00, o să am o discuție cu toți prefecții, iar mâine o să am discuții cu Asociația Consiliilor Județene și cu Asociația Municipiilor din România. Este momentul ca soluțiile să vină de la autorităților locale. Am vrut să lăsăm economia deschisă pentru ca doar așa putem plăti costurile pandemiei.”, a explicat premierul.

Premierul a explicat că a vrut să lase economia deschisă, pentru că a fost afectată destul de pandemie și orice altă schimbare ar fi foarte grea pentru țara noastră din acest punct de vedere. Totuși, este nevoie de măsuri, pentru că lucrurile se complică.

Florin Cîțu: „Nimeni nu este mai presus de lege!”

Florin Cîțu a explicat că este de acord cu protestele și susține că este dreptul oamenilor să recurgă la astfel de lucruri, însă nu este de acord cu nerespectarea regulilor în timpul manifestațiilor de acest gen. Astfel, el anunță că toți cei care refuză să respecte regulile vor fi sancționați, așa cum merită.

”Nu am o problemă cu protestele. Sunt liberal și protestele sunt ok. Sunt oameni care mă înjură și vor să protesteze. Foarte bine! Dar să o facă respectând legea. Să poarte mască! E tot ceea ce le cer”, a spus Cițu.

Premierul le cere românilor să fie responsabili și să respecte regulie, pentru că doar așa putem trece cu bine peste pandemie și ne întoarcem la realitate.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top