Connect with us
Florin Cîțu: "relaxări pentru toți românii, indiferent de zonă". În sfârșit, vești bune!

Știri

Florin Cîțu: „relaxări pentru toți românii, indiferent de zonă”. În sfârșit, vești bune!

Florin Cîțu a făcut declarații de ultimă oră cu privire la relaxarea măsurilor din pandemia de coronavirus. Premierul României a spus clar că vor fi două etape de relaxare, prima pe 1 iunie și a doua pe 1 august, când ar putea fi vorba chiar de o relaxare totală. Vorbim de ridicarea restricțiilor pe care autoritățile le-au impus de anul trecut pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Florin Cîțu – relaxări de la 1 iunie 2021

Cîțu promite că de la 1 iunie vor fi luate măsuri de relaxare, sau mai degrabă vor fi ridicate restricții pentru toții românii, indiferent de zona țării în care locuiesc. Premierul spune că nu avem nicio scuză să nu atingem ținta (numărul) de persoane vaccinate până la 1 iunie 2021, pentru a face un pas mare spre relaxare.

„În acest moment discutăm mai multe scenarii pe care le avem pe masă. Ceea ce este important de înţeles pentru toţi românii, că de la 1 iunie vor exista relaxări pentru toţi românii, indiferent de zona unde sunt”, a declarat premierul României.

Așadar prima etapă de relaxare va fi pe 1 iunie 2021, iar a doua etapă va fi pe 1 august când este posibil să aibă loc relaxarea totală a restricțiilor impuse de autorități în lupta cu virusul Sars Cov 2.

Florin Cîțu crede că românii care au răspuns pozitiv campaniei de vaccinare și s-au imunizat împotriva coronavirusul ar trebui să aibă parte de anumite beneficii.

Ținta este ca până la data de 1 iunie 2021 să există în România 5 milioane de persoane vaccinate. Premierul a mai precizat că se încearcă găsirea unor soluții ca evenimentele private (nunți, cumătrii, etc.), să înceapă tot de la 1 iunie 2021.

„Bineînţeles că ştiu problema cu evenimentele private şi anul acesta cu siguranţă vom găsi o soluţie să înceapă de la 1 iunie aceste evenimente private. Vom vedea dacă putem să mergem pe testare, cum se va face testarea. Suntem flexibili la soluţii. Acesta e rolul Comitetului interministerial”, a punctat premierul.

Conform cu spusele premierului României, săptămâna viitoare, miniștrii vor merge în teren, la centrele de vaccinare, pentru a susține această campanie.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top