Connect with us
Florin Pandele și Petre Tobă au rămas fără titlul de doctor

Știri

Florin Pandele și Petre Tobă au rămas fără titlul de doctor

Petre Tobă și Florin Pandele au rămas fără titlu de doctor. Asta după ce experții din cadrul CNATDCU au ajuns la concluzia că cei doi au plagiat masiv.

„Comisia de experţi care a analizat sesizările în cazul lui Petre Tobă şi al lui Florentin Pandele a concluzionat că este vorba de un plagiat şi a recomandat retragerea titlurilor de doctor. Până în 11 octombrie, la ora 24.00, membrii Consiliului CNATDCU vor da un vot asupra raportului Comisiei de experţi”, a declarat vineri, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Mirabela Amarandei.

Petre Tobă şi Florentin Pandele vor putea contesta rezultatul în 14 zile de la decizie.

În 7 septembrie, Consiliul General al CNATDCU a respins rapoartele comisiilor de lucru care stabileau că Petre Tobă şi Florentin Pandele nu au plagiat în lucrările lor de doctorat şi au decis să fie constituită o nouă comisie de experţi, care să dea un verdict. Vicepreşedintele CNATDCU, Marius Andruh, preciza atunci că au fost 29 de voturi împotriva celor două rapoarte, două în favoarea lor şi nouă abţineri.

Și Petre Toba, și Florentin Pandele au primit titlurile de la școala doctorală a Universității Naționale de Apărare Carol I, instituție care, în timpul analizei suspiciunii de plagiat asupra celor două lucrari, a cerut CNATDCU să mențină tittlul de doctor în cazul amândurora.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top