Connect with us
Fostul manager al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, va rămâne în arest preventiv. Magistrații au respins definitiv contestația depusă de medic

Știri

Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului Malaxa, rămâne în arest preventiv. Decizia Curții de Apel este definitivă

Fostul manager al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, va rămâne în arest preventiv, potrivit deciziei Curții de Apel București. Magistrații au respins definitiv contestația depusă de medic. Florin Secureanu este urmărit penal pentru luare de mită și delapidare.

Fostul manager al spitalului Malaxa a fost adus vineri la Curtea de Apel București pentru judecarea contestației sale. Tribunalul București a dispus arestarea sa preventivă în data de 10 decembrie.

Înainte de a fi dus la sediul Curții de Apel, Secureanu a declarat că nu a delapidat spitalul.

„Managerii nu au cum să scoată bani din spital”, a spus medicul.

Decizia de arestare preventivă a lui Florin Secureanu a fost dispusă de judecătorul Mihai Andi Manaliu, de la Tribunalul Bucureşti. Acesta și-a motivat decizia prin faptul că fostul manager al spitalului Malaxa a refuzat să dea declarații în fața instanței. De asemena, acesta a precizat că lăsarea în liberate a medicului poate reprezintă un pericol pentru ordinea publică, ținând cont de funcția și de comportamentul agresiv al managerului față de subordonați.

Florin Secureanu este urmărit penal pentru delapidare și luare de mită

“Lăsarea în libertate a inculpatului prezintă un pericol concret pentru ordinea publică, având în vedere circumstanţele reale în care faptele au fost săvârşite (calitatea inculpatului, complexitatea activităţii infracţionale, perioada infracţională ) şi circumstanţele sale personale (uşurinţa şi perseverenţa cu care a săvârşit faptele pentru care s-a formulat propunerea de arestare preventivă de către un funcţionar public aflat într – o poziţie respectabilă…. numit fiind de o autoritate publică a statului român … şi deci necunoscut cu antecedente penale)”, a apreciat judecătorul Mihai Andi Manaliu.

Fostul Manager al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, este urmărit penal pentru delapidare și luare de mită. Procurorii DNA evaluează prejudiciul la 1,9 milioane de lei.

Potrivit anchetatorilor, în perioada mai 2009 – noiembrie 2016, medicul a pus în aplicare o schemă prin care sustrăgea bani din casieria spitalului.

De asemenea, în perioada 20 mai 2011 – noiembrie 2016, Secureanu a cerut unei societăți comerciale care avea contract cu spitalul să îi plătească o serie de deplasări în străinătate și în țară.

Citește și: Scandal la Spitalul Malaxa. Managerul, surprins în timp ce înjură angajații

Primarul capitalei l-a demis pe Florin Secureanu din funcția de manager al Spitalului Malaxa pe 29 noiembrie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top