Știri

Focar de gripa aviară confirmat în Prahova

Un nou focar de gripa aviară confirmat în judeţul Prahova. Acesta a fost descoperit după ce un localnic a anunțat că a găsit mai multe păsări moarte în curte.

Acesta este al doilea focar de gripă aviară confirmat de la începutul anului în judeţul Prahova. Primul a fost confirmat în localitatea Loloiasca, în gospodăria unui primar.

Focar de gripa aviară confirmat pentru a doua oară în Prahova

DSVSA Prahova a transmis un comunicat în urma analizelor.

”O echipă de medici veterinari de la DSVSA Prahova a mers 26 ianuarie la faţa locului pentru a efectua ancheta epidemiologică, ocazie cu care au fost recoltate 13 cadavre de găină, un cadavru de bibilică şi cinci cadavre gâscă, iar în urma examenului virusologic RT-PCR pe probele de organe, rezultatul a fost pozitiv pentru gripa aviară la patru găini şi două gâşte. (…) Probe au fost expediate către I.D.S.A. Bucureşti pentru examen virusologic RT-PCR, în scopul confirmării sau infirmării bolii. În 29 ianuarie, s-a confirmat focarul de influenţă aviară (gripa aviară) din comuna Balta Doamnei”, se precizează în documentul citat.

Toate păsările din gospodăria localnicului au fost sacrificate. De asemenea, potrivit procedurilor, a fost stabilită zonă de protecție pe o rază de trei kilometri.

Citește și: Gripa aviară, confirmată la un cormoran descoperit în Portul Constanța

Autorităţile sanitar-veterinare din judeţul Prahova au confirmat, în 11 ianuarie, existenţa unui focar de gripă aviară în localitatea Loloiasca. În gospodăria primarului din comuna Albeşti Paleologu mai multe părăsi au murit, iar analizele au indicat prezenţa unor anticorpi pentru tulpina H5.

Acest articol a fost actualizat la: 2017-01-30T15:49:46+02:00 15:49

Share
Scris de
Mihaela Dorobantu

Acest site foloseste cookies.

Read More