Connect with us

Știri

Focar de pestă porcină în Vrancea, confirmat! Deputat PNL, solicitare de urgență

Deputatul PNL, Ion Ştefan, solicită de urgență utorităţilor judeţene din Vrancea să lămurească situaţia şi să ia măsuri reale pentru a limita afectarea fermierilor din judeţ.

Deputatul susține că ANSVSA și Comisia Europeană confirmă focar de pestă porcină în Vrancea.

Judeţul Vrancea figurează cu focare de pestă porcină africană declarate, cu boală confirmată la porci, potrivit datelor oficiale ale Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor de la Bucureşti, trimise către oficialii de la Comisia Europeană!

Cei de la CE au realizat această hartă de care autorităţile judeţene se pare că habar nu au, altfel nu îmi explic de ce în Vrancea nu se comunică situaţia reală?!

Solicit şi pe aceastră cale Prefecturii Vrancea, Consiliului Judeţean Vrancea, Direcţiei Sanitar-Veterinare Vrancea, să vină cu lămuriri şi să aplice măsuri REALE pentru ca pesta porcină să nu afecteze şi mai mult fermierii!

Citește și: Număr imens de focare de pestă porcină în România. Anunțul ANSVSA

Riscăm să avem un dezastru economic şi în Vrancea, după ceea ce s-a întâmplat în judeţele vecine Galaţi şi Brăila!

Bătrânii din satele Vrancei riscă să rămână fără animalele care le asigură hrana şi o sursă de venit din cauza incompetenţei PSD!

Domnilor din conducerea judeţului, ieşiţi şi spuneţi ce măsuri se iau!

Aşteptaţi molima la poarta fermelor sau aplicaţi şi măsuri de prevenţie?”, se arată în comunicatul deputatului.

Pesta porcină africană, confirmată și în Brăila, cu 34 de focare

Anterior, într-un comunicat de presă publicat luni, deputatul Ion Ştefan reclamase faptul că la intrările în judeţ nu sunt instalate filtre cu dezinfectant, deşi Vrancea se învecinează cu judeţe unde au fost confirmate focare de gripă porcină.

„Judeţul vecin nouă, Brăila, are deja confirmate nu mai puţin de 34 de focare de pestă porcină africană, iar pericolul care paşte Vrancea este imens, mai ales că molima a fost confirmată şi în Galaţi, alt judeţ cu care ne învecinăm. (…)

Reclam cu surprindere că deşi suntem la un pas de dezastru, intrările în Vrancea nu sunt prevăzute cu filtre cu dezinfectant. Oare ce se aşteaptă? Confimarea molimei şi în Vrancea?”, a susţinut Ion Ştefan, în comunicatul menţionat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top