Știri

Fondatorul Zara, cel mai bogat om din lume

Forbes a publicat clasamentul actualizat cu cei mai bogati oameni din lume.

Spre surpriza tuturor, cofondatorul Microsoft Bill Gates a fost surclasat de Amancio Ortega, spaniolul care este fondatorul grupului Inditex, proprietarul brandului Zara.

Noua ordine in clasament se datoreaza reevaluarii actiunilor companiilor listate la bursa care se actualizeaza periodic.

Citeste si: Iphone 7 si 7 Plus, disponibile la precomanda: Cat va costa telefonul la Orange, Vodafone si Telekom

Averea lui Ortega a fost estimata la 79.6 miliarde de dolari, in timp ce averea lui Bill Gates este estimata la 78.1 miliarde de dolari.

Al treilea cel mai bogat om din lume este Warren Buffett, proprietarul conglomeratului de investiţii Berkshire Hathaway, cu o avere estimata la 64.4 miliarde dolari.

Miliardarul spaniol Amancio Ortega a inceput sa construiasca un imperiu in domeniul modei in anul 1963, impreuna cu familia lui, sotia si copiii sai. Primul magazin Zara a fost deschis in anul 1975, iar grupul Inditex a fost infiintat un deceniu mai tarziu.

In 2001, Inditex a lansat o oferta publica initiala, iar de atunci Ortega a incasat din dividende peste 4 miliarde de dolari, mare parte fiind investite in proprietati comerciale, in orase mari din SUA si Europa. Proprietatile imobiliare detinute de Ortega valoreaza aproximativ 8 miliarde de dolari, iar Inditex peste 63 de miliarde de dolari.

Share
Scris de
Daria Ciuca

Acest site foloseste cookies.

Read More