Știri

Fost șef al ANAF, condamnat la închisoare, prins în Italia

Fostul şef al ANAF Şerban Pop a fost depistat în Italia, este arestat şi se află în Penitenciarul Como, au informat, miercuri, surse din Poliţie.

Acesta a fost depistat, marţi, în Como, în urma schimbului de date şi informaţii şi a unei acţiuni poliţieneşti.

„Se va aplica mandatul european de arestare, urmând ca instanţa din Italia să se pronunţe asupra executării mandatului şi predării acestuia către România, după transmiterea documentaţiei necesare de către instanţa din România”, precizează sursele citate.

Fostul şef al ANAF Şerban Pop a fost dat în urmărire generală pe 27 iunie, acesta sustrăgându-se de la executarea pedepsei, după ce a fost condamnat definitiv de ÎCCJ la 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în dosarul în care Alina Bica a fost achitată.

Șerban Ppop a fost condamnat în dosarul Alinei Bica

Pop a fost condamnat la închisoare în urmă cu aproximativ o lună în dosarul Alinei Bica. În ziua în care instanța a anunțat decizia, Pop a plecat din țară.

El a fost dat imediat în urmărire internațională. Pop a fost condamnat într-un dosar în care a fost judecată și Alina Bica. Aceasta a fost achitată.

Fostul şef al ANAF Şerban Pop a fost condamnat la cinci de închisoare cu executare pentru infracţiunea de trafic de influenţă, fiind menţinută decizia de la instanţa de fond.

Citește și Fostul președinte al ANAF, Șerban Pop, și Alina Bica au fost dați în urmărire generală de Poliția Română

Citește și Alina Bica a fost achitată în dosarul cu Horia Simu. Omul de afaceri a primit 4 ani de închisoare cu executare

În acelaşi dosar, instanţa supremă a menţinut marţi decizia instanţei de fond în cazul lui Horia Simu, condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru cumpărare de influenţă.

Share
Scris de
Ais Cristian

Acest site foloseste cookies.

Read More