Știri

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, plângere penală pe numele Laurei Codruța Kovesi

La o lună de la cererea de a fi audiată prin intermediul unei videoconferințe din Costa Rica, Alina Bica schimbĂ foaia. Aceasta vrea să vină în ţară şi le-a cerut autorităţilor din Costa Rica, unde are azil politic, să o lase să plece înapoi în România.

Fosta șefă a DIICOT vrea să depună o plângere penală împotriva şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, pentru represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă.

Citește și: Procurorii cer pedeapsa cu executare pentru Alina Bica și Dorin Cocoș în dosarul ANRP

Însă, pentru a face acest lucru, Alina Bica trebuie să ceară acordul autorităților de acolo ca să poată veni în România. „Nu are voie să părăsească Costa Rica decât cu acordul autorităților. Până atunci, nu are voie să vină la noi în țară”, a spus avocatul.

Bica va depune o plângere penală împotriva lui Kovesi și Popoviciu pentru represiune nedreaptă și cercetare abuzivă. Apărătorul Alinei Bica spune că aceasta a fost victima infracțiunilor comise.

Te-ar putea interesa și: Alina Bica cere audierea prin videoconferință, pe motiv că nu se poate deplasa la proces

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica le-a cerut luni magistraţilor, prin intermediul avocatului, să fie audiată prin videoconferinţă în dosarul în care este acuzată de favorizarea omului de afaceri Horia Simu.

Citește și: Ovidiu Tender, declarații despre Alina Bica: „Mi-a spus că Udrea a intermediat ca Ponta să o propună şefă la DIICOT

Avocatul acesteia a depus la instanţă mai multe documente medicale, potrivit cărora s-ar afla în imposibilitatea de a se deplasa la proces.

La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei a avut loc un nou termen în dosarul în care fosta şefă DIICOT Alina Bica este acuzată de favorizarea făptuitorului, în legătură cu intervenţii pentru clasarea unui dosar în care era implicat omul de afaceri Horia Simu.

Avocatul acesteia a depus la instanţă mai multe documente medicale, potrivit cărora Bica se află în imposibilitatea de a se prezenta la proces, solicitând audierea ei prin videoconferinţă.

„Alina Bica vrea să dea o declaraţie în acest dosar. Ea nu se poate prezenta la proces. Am un set complet de documente medicale care atestă imposibilitatea prezenţei doamnei Bica. Îi este interzis să facă călătorii. Este în imposibilitatea de deplasare din cauza unor afecţiuni la nivel lombar.

Nu are voie cu avionul. Cursele transatlantice s-au desfiinţat de 50 de ani, nu mai erau profitabile. Depun documente, potrivit cărora din ianuarie 2018 are un carnet provizoriu de refugiat. Citește continuarea AICI.

Share
Scris de
Vlad Mirabela

Acest site foloseste cookies.

Read More