Connect with us
Fostul preot Cristian Pomohaci: Un nou dosar

Știri

Fostul preot Cristian Pomohaci, un nou dosar

Controversatul Cristian Pomohaci, interpret de muzică populară și fost preot, a ajuns, miercuri, la Parchetul General.  Artistul este vizat de acuzații grave de corupere sexuală a unui minor.

Fostul preot a ajuns la sediul Parchetului alături de avocatul său pentru a lua contact cu procurorii care anchetează presupusele acuzații la adresa lui. În urmă cu un an, Cristian Pomohaci a fost protagonistul unui scandal ce a culminat nu doar cu deschiderea unei anchete penale, ci și cu excluderea lui din Biserica Ortodoxă.

La vremea repectivă, în spațiul virtual a apărut o înregistrare audio atribuită lui Cristian Pomohaci în care acesta avea o atitudine nepotrivită, chiar mai mult, spun cei care l-au acuzat, acesta ar fi încercat să corupă un adolescent de 17 ani.

Nu este exclus ca interpretul de muzică populară să fie pus sub acuzare, însă nu pentru corupere sexuală, ci pentru evaziune fiscală.

Citește și: Noi probleme pentru Pomohaci. Fostul preot a deschis proces!

Cristian Pomohaci, primele declarații despre scandalul în care a fost implicat

În luna noiembrie a anului trecut, în timpul unui concert la Zalău, el a făcut primele declarații pe marginea acestui subiect.

“Am curajul să vă privesc pe fiecare în parte în ochi și să-i privesc pe cei de acasă și să vă spun dacă aveam ceva pe inimă, nu eram în fața dumneavoastră”, a spus Pomohaci.

“Dacă de 4 luni de zile ați auzit că părintele Cristian Pomohaci tace, el știe că la capul ce se pleacă, sabia rămâne în teacă”, a mai spus el.

“Dacă sfinții părinți au știut să tacă, rugați-vă și pentru mine să tac, iar tăcerea mea să fie doar în cântec și în rugăciune”, a comentat duhovnicul

Consistoriul Mitropolitan Sibiu a decis anul trecut excluderea din preoție a lui Cristian Pomohaci, după scandalul în care a fost implicat.

„Consistoriul Mitropolitan a constatat că sarcina preoției, cu toate exigențele ei morale, dogmatice și canonice, este prea greu de purtat pentru Cristian Dorin Pomohaci.

De aceea, pentru a-i acorda totala libertate de manifestare în afara ierarhiei bisericești de drept divin și a-și putea soluționa problemele juridice din instanțele civile, fără implicarea Bisericii, Consistoriul Mitropolitan l-a degrevat de marea responsabilitate a preoției, trecându-l în rândul teologilor laici”, se arată în comunicatul instituției.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top