Connect with us
Fostul președinte al ANAF, Șerban Pop, și Alina Bica au fost dați în urmărire generală de Poliția Română

Știri

Fostul președinte al ANAF, Șerban Pop, și Alina Bica au fost dați în urmărire generală de Poliția Română

Fostul preşedinte al ANAF Şerban Pop, condamnat definitiv marţi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul fostei şefe a DIICOT Alina Bica, este de negăsit.

În același dosar a fost condamnat şi omul de afaceri Horia Simu, iar Șerban Pop a fost dat în urmărire generală miercuri, în condiţiile în care nu s-a predat Poliţiei, scrie News.ro.

Citește și: Alina Bica a fost achitată în dosarul cu Horia Simu. Omul de afaceri a primit 4 ani de închisoare cu executare

Poliţia Română a publicat pe site, la secţiunea ”Persoane urmărite”, fotografia fostului şef al ANAF Şerban Pop.

Șerban Pop, dat în urmărire

„În anul 2014, a primit de la omul de afaceri H. S. (condamnat în acelaşi dosar) suma de 230.000 euro pentru a interveni la nivelul conducerii D.I.I.C.O.T., în scopul soluţionării favorabile a unui dosar penal care îl privea pe omul de afaceri. Se sustrage punerii în aplicare a mandatului de executarea pedepsei închisorii”, a scris pe site Poliţia Română.

Alina Bica, dată în urmărire internațională de Poliția Română

De asemenea, Alina Bica apare pe site-ul Poliției Române la secțiunea „Persoane dispărute”. Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost achitată definitiv marţi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul privind mita pentru clasarea cauzei în care a fost implicat omul de afaceri Horia Simu.

Citește și: Adriean Videanu, achitat în dosarul în care Alina Bica a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare

În acelaşi dosar, judecătorii au decis condamnarea fostului şef al ANAF Şerban Pop la 5 ani de închisoare cu executare şi a lui Horia Simu la 4 ani de închisoare cu executare, după ce au respins apelurile formulate de cei doi, dar şi pe cel al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

În primă instanţă, Alina Bica fusese condamnată de ÎCCJ, în ianuarie 2017, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului, în legătură cu intervenţii pentru clasarea unui dosar în care era implicat omul de afaceri Horia Simu.

În dosarul în care era acuzată de favorizarea făptuitorului, Alina Bica a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare. Fosta șefă a DIICOT se află în Costa Rica, țară în care s-a refugiat și Elena Udrea, fost ministru al Turismului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top