Connect with us

Știri

Fostul preşedinte israelian Shimon Peres in spital

Fostul preşedinte israelian şi laureat al Nobelului pentru Pace Shimon Peres, în vârstă de 93 de ani, a fost spitalizat marţi seara, în apropiere de Tel Aviv, în urma unui accident vascular cerebral, a anunţat biroul său într-un comunicat, relatează AFP.

UPDATE, 23:23 După ce a anunţat că starea sa era „stabilă” şi că era „conştient”, biroul lui Peres a raportat o „o schimbare în starea sa”, scrie News.ro.

„Medicii săi au decis să-l anestezieze şi să-l plaseze sub asistenţă respiratorie pentru a facilita continuarea tratamentului. În câteva minute va fi supus unei scanări în vederea evaluării mai precise a stării sale”, a anunţat biroul.

Publicaţii israeliene au scris că Peres se afla în stare gravă.

Mass-media a trimis jurnalişti la faţa locului, la Ramat Gan, în apropierede Tel Aviv. Tel-Hashomer este cel mai mare spital israelian.

„Fostul preşedinte a fost spitalizat la Spitalul Tel-Hashomer în urma unui accident cerebral. Starea sa este stabilă. Este conştient şi primeşte un tratament adaptat”, a precizat biroul.

Citeste si: Stirile zilei 13 septembrie 2016. Principalele stiri de astazi

Peres s-a confruntat în ianuarie cu două probleme cardiace în decurs de zece zile şi a fost spitalizat în două rânduri, conform News.ro.

Unul dintre artizanii Acordurilor de pace de la Oslo din 1993, Shimon Peres a primit Premiul Nobel pentru Pace în 1994, împreună cu fostul premier israelian Yitzhak Rabin şi fostul preşedinte palestinian Yasser Arafat. Ambii au decedat.

Ultimul om politic în viaţă care provine din generaţia părinţilor fondatori ai Israelului, Peres a fost ministru în numeroase guverne, a deţinut în mai multe rânduri funcţia de premier, iar apoi pe cea de preşedinte al israelului, din 2007 şi până în 2014.

La vârsta de 93 de ani el este deosebit de activ, prin intermediul Centrului Peres pentru Pace, care promovează coexistenţa între evrei şi arabi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top