Connect with us
Fostul Principe Nicolae, mărturii emoționante despre Regele Mihai

Știri

Fostul Principe Nicolae, mărturii emoționante despre Regele Mihai

Ultima întâlnire dintre fostul Principe Nicolae și Regele Mihai a avut loc în 2015. Atunci, cei doi s-au văzut pentru ultima oară.

Acela a fost momentul în care Casa Regală a decis înlăturarea de succesiune a lui Nicolae. Fostul Principe a povestit, vizibil emoționat, cum a decurs întâlnirea dintre el și Regele Mihai.

”A fost în septembrie 2015, exact după decizia de a mă înlătura de la linia de succesiune. Pentru o persoană de 94 de ani, el era într-o stare stabilă. Nu părea conștient de ceea ce s-a întâmplat cu o lună înainte, în august”, povesteşte Nicolae.

Cei doi ai discutat despre proiectele pe care le are Nicolae

Nicolae a vorbit cu bunicul său despre proiectele pe care le avea şi de care urma să se ocupe. Cei doi au discutat şi despre pasiunile care îi uneau, maşinile şi avioanele.

„M-a întrebat despre situația din România, depre proiectele la care lucrez și am vorbit despre pasiunile noastre comune: mașinile și avioanele”, a mai povestit fostul Principe Nicolae.

Regele Mihai a murit la domiciliul său din Elveția, la vârsta de 96 de ani. Decesul a intervenit după o perioadă destul de lungă în care Regele era grav bolnav.

„Începe un nou timp pentru Casa Regală a României. Cu aceleași principii și sentimente ca ale tatălui meu, voi continua să servesc interesele fundamentale ale poporul român“, transmitea atunci Principesa Margareta.

Regele Mihai a fost înmormântat la Curtea de Argeş

Înmormântarea celui mai iubit om a avut loc la Curtea de Argeş, acolo unde toţi care l-au cunoscut au venit sa-i aducă un ultim omagiu.

Exemplu de modestie şi onestitate, de o elegantă care îţi tăia răsuflarea, Mihai I a fost martorul unor epoci şi evenimente care au schimbat nu doar fata ţării, ci şi a lumii.

Reconsiderat târziu de propriul popor, după un exil dureros, fostul suvern pleacă şi îi lasă pe mulţi cu întrebarea amară: oare cum ar fi fost dacă s-ar fi întors pe tron?

“Democraţia şi libertăţile nu sunt câştigate pentru totdeauna. Nicio izbândă nu este eternă! Omul îşi câştigă în fiecare zi dreptul de a avea un mâine”. Sunt vorbele sale înţelepte, pe care le înţelegem de acum într-o altă lumină.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top