Connect with us
Fostul șef al Poliției Române este audiat la DNA

Știri

Fostul șef al Poliției Române este audiat la DNA

Audiere cu răsunet la Direcția Națională Anticorupție. Fostul șef al Poliției Române Cătălin Ioniță este audiat la Direcția Națională Anticorupție. Acesta și-a dat demisia din funcție, săptămâna trecută, tocmai din cauza acestui dosar.

Săptămâna trecută, Cătălin Ioniță a fost chemat la DNA pentru a i se aduce la cunoștință calitatea de suspect.

Conform DNA, faptele ar fi fost comise în perioada în care era şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Sectorului 1, dosarul fiind constituit în 2018, a anunţat miercuri DNA.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspecţii: IONIŢĂ ALEXANDRU-CĂTĂLIN, la data faptelor şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Sectorului 1 Bucureşti, în prezent chestor principal de poliţie, sub aspectul comiterii infracţiunilor de: trafic de influenţă, fals în declaraţii, în formă continuată; DINU PETRUŢA sub aspectul comiterii infracţiunii de cumpărare de influenţă”, a transmis DNA, precizând că dosarul penal a fost constituit în anul 2018.

Acuzațiile DNA

DNA îl acuză pe Ioniță că a pretins de la Petruța Dinu (persoană îndreptățită la reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafețe de aproximativ 18 hectare, în localitatea Popești-Leordeni, județul Ilfov) cedarea cu titlu gratuit a unei suprafețe de 4 hectare, promițând în schimb că îi va determina pe funcționarii publici cu atribuții în acest sens să urgenteze finalizarea procedurii de punere în posesie.

Că urmare a demersurilor făcute de Ioniță, pe 3 decembrie 2010, Comisia pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor a județului Ilfov a emis titlul de proprietate în favoarea Petrutei Dinu și a altor trei persoane asupra a 18,17 hectare, transmite DNA.

Ulterior, pe 19 martie 2015, persoanele beneficiare ale terenului i-au vândut întreagă suprafață lui Ioniță și unei alte persoane din familia lui.

Citește și Șeful Poliției Române, Cătălin Ioniță, a demisionat. Chestorul Ioan Buda l-a înlocuit

Conform înțelegerii anterioare, cumpărătorii au achitat doar prețul de 70.000 de euro pentru suprafață de 14 hectare (prețul convenit fiind de 5.000 euro/hectar), restul de 4,17 hectare fiind cedate cu titlu gratuit.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top