Știri

Update: Fotbalistul DIDI Prodan a murit. Trupul neînsuflețit va fi depus la Arena Națională

Tragedie în lumea fotbalului! Fotbalistul Didi Prodan a murit. Anunțul a fost făcut de jurnalistul Dorin Chiotea pe pagina sa de socializare. Acesta a anunțat că Didi Prodan a murit în urma unui infarct. Acesta s-a stins din viață în casa sa din Voluntari, sub privirile neputincioase ale soției, Licinia. La locuința sa ajunseseră și medicii, însă manevrele de resuscitare au fost în zadar.

Update, ora 13:07: Trupul neînsuflețit al lui Didi Prodan va fi depus vineri, în intervalul orar 09.00-18.00, la Arena Națională. Primăria Capitalei a acceptat cererea familie.

„Regret nespus dispariţia bruscă şi mult prea devreme a marelui fotbalist Daniel Prodan. România a pierdut un om şi un sportiv excepţional, exponent al Generaţiei de Aur. În semn de recunoaştere a meritelor celui care a fost Daniel Prodan am făcut toate demersurile astfel încât trupul acestuia să poată fi depus la Arena Naţională, unde toţi cei care l-au iubit să-şi poată lua rămas bun. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Update, ora 12:07: Gică Popescu a postat un mesaj emoționant după moartea fotbalistului Didi Prodan

„În momentul în care s-a stins, Didi îmi trimitea mesaje… Mă uit în gol la telefon şi văd ultima noastra conversaţie. Măcar am apucat să ne luăm rămas bun… Odihneşte-te în pace, prieten drag!”, a scris Gică Popescu pe pagina sa de socializare.

Update, ora 10:59: Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, a declarat că prima ambulanță ajunsă la locuința lui Didi Prodan a fost fără medic. Echipajul a ajuns după 14 minute de la apel. În plus, a doua ambulanță cu medic a ajuns după 8 minute.

Update, ora 8:56: Conducerea echipei Atletico Madrid și-a exprimat regretul despre moartea lui Didi Prodan.

„Daniel Prodan, fostul jucător al clubului nostru, a murit la vârsta de 44 de ani din cauza unui atac de cord. Fotbalistul a jucat pentru Atletico un sezon şi jumătate. El a sosit în ianuarie 1997 şi a plecat în iunie 1998.

În 2012, căile clubului nostru şi cele ale jucătorului român s-au reintersectat atunci când Atletico a jucat finala Europa League la Bucureşti, capitala ţării natale. Acolo a văzut cum Atletico a câştigat titlul european şi el era ambasador al finalei.
Preşedintele, managerul general şi conducerea noastră transmit condoleanţe familiei lui. Odihneşte-te în pace, Daniel Prodan”, a fost comunicatul postat de Atletico Madrid.

Update, ora 8:44: FC Steaua a transmis un mesaj de condoleanțe.

„FC Steaua Bucureşti îşi exprimă regretul şi starea de şoc la aflarea veştii că fostul mare fundaş al echipei noastre, Daniel Prodan, s-a stins din viaţă la vârsta de 44 de ani. Clubul nostru transmite condoleanţe familiei îndurerate! Daniel Prodan a fost unul dintre cei mai buni fundaşi centrali ai Stelei şi ai echipei naţionale a României. (…) Dumnezeu să te odihnească în pace, „Didi”!”, este mesajul FC Steaua.

Știre inițială: „Tragedia s-a petrecut în casa din Voluntari a fostului mare fundaş tricolor. Colapsul s-a petrecut sub ochii soţiei sale, Licinia, care la 19.57 a anunţat Salvarea. Directorul SABIF, Alis Grasu, mi-a confirmat că <În 14 minute a ajuns la dânsul primul echipaj. Foarte rapid a venit şi al doilea. Ambele maşini au dotari de ultimă generaţie şi medici urgentişti experimentaţi, au încercat să-l resusciteze timp de trei ore. S-a încercat tot ce este posibil, din păcate inima sa a cedat>„, a scris Chioţea.

Cine a fost Didi Prodan

Didi Prodan s-a născut la Satu Mare, la data de 23 martie 1972. Prodan a început fotbalul la echipa din localitate Olimpia. Din 1992 şi până în 1996, el a evoluat la Steaua, înainte de a se transfera la Atletico Madrid, unde a jucat până în 1998, când a trecut la Glasgow Rangers. A mai jucat la Rocar, Messina şi FC Naţional. A câştigat de cinci ori titlul cu Steaua şi o dată Cupa României.

Pentru naţionala României, fundaşul Daniel Prodan a evoluat 54 de partide, marcând un gol.

După retragerea din activitatea de jucător, Prodan a activat ca oficial la mai multe cluburi şi la Federaţia Română de Fotbal. La FRF, el a fost director sportiv al loturilor de juniori. În martie 2014, după o acţiune a naţionalei under 17, între directorul sportiv al loturilor de juniori din cadrul FRF, Daniel Prodan, şi conducerea federaţiei s-a iscat un conflict, în urma căruia fostul fundaş al Stelei a fost demis.

Ultima dată, Prodan a fost director sportiv la clubul Concordia Chiajna, funcţie pe care a părăsit-o în martie 2016.

Acest articol a fost actualizat la: 2016-11-17T13:11:25+02:00 13:11

Share
Scris de
Adrian Vrauko

Acest site foloseste cookies.

Read More