Connect with us
Luna-28092015

Știri

Fotografii uimitoare cu ,,Luna Sangerie” in colturi diferite ale lumii

In noaptea de duminica spre luni, in data de 27-28 septembrie, a avut loc o eclipsa totala de Luna. Uite cum s-a vazut!

Ultima eclipsa de Luna dintr-o serie de patru ce a inceput in urma cu 18 luni, a avut loc weekend-ul trecut. Pentru prima oara in ultimii 33 de ani, a avut loc o eclipsa de super luna.

In cursul unei eclipse totale de Luna, satelitul natural al Terrei intra in conul de umbra al Pamantului. Atunci, planeta noastra se gaseste intre Soare si Luna, astfel incat impiedica in mare masura razele solare sa lumineze Luna.

Astfel, Luna ramane vizibila chiar in timp ce trece prin umbra Pamantului datorita refractiei luminii solare de catre atmosfera terestra. In astfel de momente, Luna se afla mereu in faza de Luna plina.

Datorita fenomenului de difuzie a luminii solare prin atmosfera Pamantului, in astfel de momente Luna apare de culoare rosiatica. Astfel radiatiile rosii predomina in lumina pe care o percepe ochiul uman. Acest fenomen este asemnator cu cerul care prinde tenta rosiatica atat la apus cat si la rasarit.

CITESTE SI: UITE DE CE NU DORMI BINE CÂND ESTE LUNĂ PLINĂ

Pe teritoriul Romaniei, eclipsa a inceput la ora 03:11, a atins maximul la ora 05:47 si s-a terminat pentru romani in jurul orei de 07:16. Luna a stat complet in umbra Pamantului intre orele 05:10 si 06:23.

Urmatoarea eclipsa de Luna va avea loc in data de 16 septembrie 2016. Un eveniment astronomic asemanator celui ce tocmai s-a produs a avut loc in 1982, iar urmatorul de acelasi fel va avea loc in anul 2033.

Vezi mai jos imagini din intreaga lume cu ,,Luna sangerie”!

Sursa foto: 98five.com

Sursa foto: 98five.com

Sursa foto: space.com

Sursa foto: space.com

Sursa foto: infoziare.ro

Sursa foto: infoziare.ro

sursa foto: rtsoft.com

sursa foto: rtsoft.com

Sursa foto: sturmgewehrr.tumblr.com

Sursa foto: sturmgewehrr.tumblr.com

Sursa foto: sturmgewehrr.tumblr.com

Sursa foto: sturmgewehrr.tumblr.com

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top