Connect with us
Presedintele francez Francois Hollande efectueaza o vizita in Romania, in cursul careia se va intalni si cu Klaus Iohannis.

Știri

Francois Hollande efectueaza o vizita in Romania. Presedintele Frantei se va intalni cu Iohannis

Presedintele francez Francois Hollande efectueaza o vizita in Romania, in cursul careia se va intalni si cu Klaus Iohannis. Cei doi sefi de stat vor discuta despre reconstructia UE si relatiile franco-romane.

„Marti va fi in Romania presedintele Frantei, Francois Hollande. La ora 09: 00 presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, il va primi pe presedintele Frantei, Francois Holland, la Palatul Cotroceni. Vor fi convorbiri urmate de declaratii comune de presa. Urmatorul moment va fi o vizita la centrul de cercetare de la Magurele. Acolo, in prezenta celor doi oficiali se vor semna acorduri importante in domeniul educatiei si cercetarii”, a detaliat purtatorul de cuvant al Administratiei prezidentiale, Madalina Puscalau-Dobrovolschi, conform Mediafax.

Klaus Iohannis si Francois Holland vor participa, marti, la ora 12 si la Formul Economic ”Parteneriatele franco-romane de viitor”.

„Un element important din program va fi la ora 12:00, prezenta celor doi oficiali la Formul Economic ‘Parteneriatele franco-romane de viitor’. Este un forum important in care trebuie sa analizam putin relatia dintre Franta si Romania din acest punct de vedere si poate ca ar fi bine sa precizez aici ca Franta este al patrulea partener comercial al Romanie si al cincilea investitor”, a precizat purtatorul de cuvant al Administratiei prezidentiale.

Obiectivul comun al acestei vizite de stat este ”necesitatea de a intari parteneriatul strategic intre Romania si Franta” si aprofundarea dialogului bilateral, a mai spus Puscalau.

„Cei doi sefi de stat vor discuta despre ceea ce se intampla in acest moment cu regandirea proiectului european, viziunea pentru reconstructia acestui proiect european, ceea ce se intampla dupa momentul Brexit”, a subliniat ea.

”Presedintele Romaniei va participa la Bratislava, la acest summit, reuniunea informala a Consiliului European. Este primul summit in formula UE 27 fara participarea Marii Britanii dupa momentul Brexit si un moment in care presedintele Romaniei va prezenta viziunea tarii noastre din acest punct de vedere. Aceasta viziune presupune obiectivul nostru fundamental, acela de a pastra o UE puternica si necesitatea de coeziune si de uniune intre cele 27 de state tocmai pentru a recastiga increderea cetatenilor in proiectul european”, a adaugat oficialul.

Purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale a reamintit ca vizita de stat a presedintelui Hollande vine in contextul mai multor intalniri la nivel inalt care s-au ptrecut in ultimii doi ani, printre care si vizita presedintelui Klaus Iohannis, la Paris, in februarie 2015, urmata de revizuirea si semnarea foii de parcurs de catre premierii celor doua state, in iunie 2016

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top