Connect with us
Gabriel Biris a demisionat din functia de secretar de stat in Ministerul Finantelor, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu.

Știri

Gabriel Biris si-a dat demisia din functia de secretar de stat in MF

Gabriel Biris a demisionat din functia de secretar de stat in Ministerul de Finante, a anuntat, joi, purtatorul de cuvant al Guvernului, care a spus ca premierul Ciolos i-a multumit acestuia pentru activitatea in Executiv, dar a precizat si ca acesta a lansat in dezbatere publica masuri pe care Cabinetul nu si le asuma.

„In acasta dimineata a ajuns la premierul Dacian Ciolos demisia domnului Biris si premierul a acceptat aceasta demisie”, a anuntat Liviu Iolu, purtatorul de cuvant al Guvernului, potrivit news.ro.

El a spus ca Gabriel Biris are experienta in mediul privat si a venit in Guvern cu multe propuneri bune, insa in cazul propunerilor privind Codul fiscal Executivul are un mandat clar de simplificare a fiscalitatii si de mentinere sau chiar scadere a nivelului taxarii, pe care Biris nu l-a respectat.

„Din pacate Gabriel Biris a depasit acest mandat si a lansat in spatiul public masuri pe care acest Guvern nu si le asuma”, a spus Iolu.

Purtatorul de cuvant al Guvernului a subliniat ca secretarul de stat si-a depus singur demisia si nu i-a fost solicitata, fiind inregistrata in dimineata de joi la Cancelaria prim-ministrului.

„Din pacate, momentul si modul in care acest proiect a intrat in atentia pubilicului, furia generata de intelegerea gresita a masurilor propuse, apropierea de alegeri, au generat neincredere in acest proiect. Evident, am prezentat Premierului demisia mea”, a scris Biris pe Facebook. Fostul secretar de stat va continua, insa, sa sustina proiectul.

”Este insa un proiect in care cred si pe care il voi sustine cu tarie, chiar daca pentru moment el trebuie „parcat””, a mentionat Biris.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top