Connect with us
Gabriel Mafa "Negru", fondatorul și bateristul trupei de black metal Negura Bunget, a murit la vârsta de 42 de ani.

Știri

Gabriel Mafa „Negru”, liderul trupei Negura Bunget, a murit. Cauza decesului

Gabriel Mafa „Negru” a murit la 42 de ani. El era bateristul și fondatorul trupei românești de black metal Negura Bunget, unul dintre cele mai apreciate proiecte de acest gen din aceasta parte a Europei.

Anuntul morții a fost făcut de Tibor Kati, colegul său de trupa.

„Cu durere în suflete, vă informăm despre moartea prietenului şi colegului nostru, Gabriel Mafa „Negru”, care a murit astăzi, 21 martie 2017, la vârsta de 42 de ani. Regretăm profund încetarea din viaţă a omului care a clădit şi susţinut Negura Bunget şi care s-a dedicat întreaga viaţă lucrurilor sacre din cultura noastră, aducând-o la viaţă prin muzică şi transmiţând-o diverselor generaţii de pretutindeni. Sperăm ca legaţia să continue să încânte şi să consoleze pe aceia pe care i-a lăsat în urmă. Cu regret şi tristeţe, transmitem sincere condoleanţe familiei sale şi acelora care l-au cunoscut şi îndrăgit în această viaţă”, a scris Tibor Kati pe Facebook.

Cauza decesului nu a fost făcută, încă, publică.

Citește și: Un nou deces in muzica romaneasca!

Negura Bunget este o formație de black metal care include și elemente din folclorul autohton. Trupa a fost fondată în 1994, trecând de-a lungul anilor prin mai multe schimbări de componență. În 2015, formația a susținut un turneu în America de Nord.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top