Connect with us
Gabriel Oprea, fost senator și ministru de Interne, a fost pus oficial sub urmărire penală pentru ucidere din culpă, în cazul morții lui Bogdan Gigină.

Știri

Gabriel Oprea, pus oficial sub urmărire penală pentru ucidere din culpă: „Cer iertare familiei Gigină”

Gabriel Oprea s-a prezentat luni la sediul DNA pentru a fi pus oficial sub urmărire penală în cazul morții agentului de poliție Bogdan Gigină. Fostul ministru a afirmat că nu circula cu viteză în momentul producerii tragediei.

„Nu mă grăbeam nicăieri, nu se grăbea nimeni. În urma cercetărilor, nu spun eu, şi viteza mea şi viteza maşinii care ne însoţea era de sub 60 la oră. Încă o dată, îmi cer iertare familiei,  ştiu ce înseamnă un deces în familie, am trecut prin aşa ceva. Repet, e o mare tragedie, nu veneam de la restaurant, nu veneam de la cârciumă…. Nu era vorba de orgoliu”, a spus Oprea, la ieșirea de la DNA.

Fostul senator UNPR a mai spus că a aflat de accident la 15 minute de la producerea lui și că era în timpul serviciului, venind de la o „instituție parteneră”.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală pentru ucidere din culpă a lui Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru în perioada martie 2014 – noiembrie 2015, solicitarea fiind adusă la cunoştinţă şi Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care primise solicitarea de la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Citește și: MApN verifică modul în care Gabriel Oprea a ajuns general

Potrivit DNA, în seara de 20 octombrie 2015, în jurul orei 19.00, agentul de poliţie Bogdan-Cosmin Gigină, care făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Gabriel Oprea, a fost implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a decedat.

„În ceea ce priveşte cauza accidentului de circulaţie constând în viteza de deplasare (84 de km/h) şi neadaptarea acesteia la condiţiile meteorologice, din probele administrate pe parcursul urmăririi penale rezultă indicii rezonabile că această cauză a fost determinată de către ministrul de Interne Oprea Gabriel. Viteza de deplasare era stabilită în mod implicit de către ministrul de interne prin comunicarea destinaţiei şi a momentului precis la care acesta trebuia să ajungă la destinaţie. De altfel, acesta era singurul în măsură să solicite mărirea vitezei de deplasare dincolo de depăşirea limitei de siguranţă”, susţin anchetatorii.

La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa situată în cartierul Cotroceni, precizează procurorii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top