Connect with us
Gabriel Oprea şi-a înregistrat demisia la Senat

Știri

Gabriel Oprea şi-a înregistrat demisia la Senat

Fostul vicepremier Gabriel Oprea i-a înregistrat la Senat demisia din calitatea de senator, începând cu 1 octombrie, el prezentând pe facebook facsimilul demisiei sale şi afirmând că împotriva sa şi nu numai a acţionat o reţea care încearcă să şteargă identitatea naţională şi valorile tradiţionale, scrie news.ro.

”Cei care mă cunosc, chiar şi cei care nu m-au plăcut niciodată, pot să confirme că am fost şi sunt un bun român, că ţin cu ţara mea, România. Se pare că acest lucru este de neacceptat de către unii. Plătesc de fapt pentru că am îndrăznit să vorbesc despre interesul naţional, despre valori tradiţionale, despre Armată şi Biserică, pentru că am îndrăznit să pun tricolorul românesc în ţinutul secuiesc, pentru că am încurajat arborarea drapelului.

Iată că tot ceea ce am facut din suflet şi dintr-un patriotism sincer, aşa cum am fost educat în familie şi în Armată, se întoarce acum împotriva mea”, a scris Gabriel Oprea în postarea care însoţeşte facsimilul cu demisia sa din calitatea de senator, de la data de 1 octombrie 2016.

Încă de vineri, Gabriel Oprea a declarat că va demisiona.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea scrie, pe Faecbook, că nu se ascunde în spatele niciunei imunităţi şi, la fel ca şi familia Gigină, doreşte adevărul despre acel accident, astfel că demisionează din Senat, scrie news.ro.

”Nu mă ascund în spatele niciunei imunităţi şi, la fel ca şi familia Gigină, doresc adevărul despre acel accident. Înţeleg că sunt opinii juridice divergente cu privire la posibilitatea reluării votului. Prin urmare, ca să nu mai existe vreo îndoială, vă anunţ că demisionez din Senatul României”, scrie Gabriel Oprea pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că nu crede că există posibilitatea procedurală să fie reluat votul din Senat în cazul lui Gabriel Oprea, dar soluţia este demisia acestuia.

„După părerea mea, şi pot să repet doar părerea mea, în Parlament nu trebuie să se voteze vinovat sau nevinovat, acest lucru (…) se stabileşte numai în instanţa de judecată. Situaţia la care s-a ajuns acum în speţa senatorului Oprea este o situaţie care nu poate fi uşor detensionată şi poate fi uşor rezolvată”, a spus Iohannis.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top