Connect with us
Gabriela Firea cere Guvernului sa rezolve problema tarifelor RCA sa nu existe un blocaj al transportatorilor

Știri

Gabriela Firea cere Guvernului sa rezolve problema tarifelor RCA

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a solicitat, marti, Guvernului sa intervina pentru reglementarea tarifelor la asigurarile auto obligatorii, astfel incat protestele transportatorilor, care au blocat inclusiv Soseaua de Centura a Capitalei, sa nu ia amploare, relateaza News.ro.

Citeste si: Protest al transportatorilor: Trafic blocat pe Soseaua de Centura a Bucurestiului

Citeste si: Gabriela Firea, primarul Bucurestiului, propuneri pentru cladirile cu risc seismic ridicat

„Fac un apel catre Guvern sa se implice in aceasta problema a transportatorilor, pentru ca aglomerarea soselelor poate duce, in ultima instanta, la blocarea unui intreg oras. Fara discutii, fara masuri clare de reglementare a RCA, aceste proteste vor continua in detrimentul tuturor”, spune Gabriela Firea.

Primarul Capitalei sustine ca este necesar ca partile implicate sa se aseze la masa negocierilor, mai ales ca pe 15 septembrie, la cateva zile de la inceperea scolii, a fost anuntat un protest general.

„Am inteles ca au fost blocate soselele de centura din marile orase, si ca, mai mult decat atat, ar avea loc un protest general in data de 15 septembrie, la doar cateva zile de la inceperea scolii si cand traficul va fi oricum, ingreunat. Este o situatie dificila, atat pentru transportatori, care am inteles ca sunt coplesiti de noua valoare a RCA-ului, cat si pentru ceilalti soferi care nu pot ajunge la serviciu, acasa, la gradinte, scoli”, arata Gabriela Firea.

Circulatia rutiera a fost blocata, luni, mai multe ore, de camioane, pe Soseaua de Centura a Capitalei, ca urmare a unui protest al transportatorilor.

Mai multe federatii ale transportatorilor protesteaza, in fiecare zi de luni, intre orele 10 si 12, pe soselele de centura ale marilor orase din tara, fata de scumpirea politelor RCA.

Nemultumiti de deciziile de pana acum ale autoritatilor transportatorii din Romania pregatesc un protest la nivel national in 15 septembrie.

Un raport publicat, pe 1 septembrie, de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), care supravegheaza si piata asigurarilor, arata ca pretul mediu al unei polite RCA pentru camioanele cu masa mai mare de 16 tone a fost in iulie de 10.704 lei, cu 121% peste nivelul inregistrat in al doilea trimestru din 2015, de 4.843 lei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top