Connect with us
Gabriela Firea, comandament de iarnă la Primăria Generală

Știri

Gabriela Firea, comandament de iarnă la Primăria Generală

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat măsurile luate în urma avertizărilor meteorologice emise de ANM.

„Am convocat această întâlnire pentru ca toate subunitățile Primăriei Generale să ia toate măsurile care se impun pentru ca populația să nu aibă de suferit din cauza condițiilor meteo.

În această noapte, va ploua, va fi lapoviță și ninsoare. Iată că sunt motive suficiente pentru a spori acțiunile în Captală, în toate cele șase sectoare, așa cum s-a acționat și aseară.

Nu trebuie să fie nimeni afectat de condițiile meteo. Solicit tuturor operatorilor de salubritate să acționeze cu seriozitate și în această seară, inclusiv cu tratamente de prevenție. În teren, vor fi 250 de utilaje, în această seară. Am solicitat Regiei de Transport RATB să curețe stațiile”, a declarat Gabriela Firea.

Directoarea ANM a explicat cum va fi vremea

Prezentă la comandament, directoarea ANM, Gabriela Băncilă, a explicat cum va fi afectată Capitala de avertizarea meteo:

„La ora 11, ANM a emis un mesaj de informare meteorologică. Nu apreciem că Bucureștiul se va afla sub incidența mesajului de informare meteorologică. În cursul nopții ce urmează precipitațiile își vor face apariția și în zona Capitalei”, potrivit ANM.

Știrea inițială

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a convocat Comandamentul de iarnă, pentru duminică, la ora 12.00, la sediul Primăriei, pentru a analiza măsurile ce se impun după ninsoare.

La şedinţă, vor participa toţi factorii implicaţi în programul de deszăpezire din Capitală.

Vor fi evaluate intervenţiile din teren ale operatorilor, dar şi modul în care toate structurile responsabile cu programul de deszăpezire au respectat măsurile dispuse de edilul şef, după ninsoarea de sâmbătă.

Citeşte şi Miercurea viitoare, zi liberă pentru salariaţi. Ce păţesc angajatorii care nu dau liber

Începând de anul trecut, angajații cu program obișnuit de lucru (luni – vineri) beneficiază de o zi liberă în luna ianuarie.

În această zi, potrivit legislației muncii din România, se sărbătorește o dată foarte importantă. Este vorba, bineînțeles, despre Ziua Unirii Principatelor Române.

Există, totuși, și categorii de salariați care sunt nevoite să lucreze în zilele de sărbătoare legală, dar acestea trebuie să primească compensații pentru muncă în zile de sărbătoare.

Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită pe dată de 24 ianuarie, este inclusă din 2016 pe lista zilelor libere legale din Codul muncii.

În această zi, salariații primesc liber de la angajator

Anul trecut a fost primul în care această zi de sărbătoare a fost și zi nelucrătoare.

În acest an, Ziua Unirii Principatelor Române cade la mijlocul săptămânii, și anume într-o zi de miercuri, și este a treia zi liberă din an.

Potrivit Codului muncii, în momentul de față sunt 14 zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează. De la regulile privind interdicția de a munci în zilele de sărbătoare sunt exceptați salariații din unitățile sanitare și cele de alimentație publică.

Lor le este impusă muncă în zilele de sărbătoare deoarece, în această perioada, trebuie asigurată asistență sanitară și aprovizionarea cetățenilor cu produse alimentare de strictă necesitate.

Citeşte şi Doliu pentru o celebră jurnalistă după ce i-a murit soţul

Citeşte şi Cristina Demetrescu face lumină în cazul morții soților Maleon: “Au băut, ea mai mult, apoi…”

Citeşte şi Accident aviatic! Un elicopter al armatei americane s-a prăbușit în California

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top