Gabriela Firea a convocat ATOP: „Avem informații că persoane infiltrate doresc deturarea manifestațiilor”

05.02.2017
Gabriela Firea a convocat ATOP: „Avem informații că persoane infiltrate doresc deturarea manifestațiilor”

Gabriela Firea a convocat Autoritatea Teritorială pentru Ordine Publică. Potrivit unui comunicat remis HUFF.RO, primarul Capitalei are informații că sunt persoane infiltrate care doresc deturnarea manifestațiilor.

Declarația completă a Gabrielei Firea

„Conform prevederilor legale, Primarul General are atribuții și în ceea ce privește siguranța cetățeanului. Motiv pentru care, am dispus convocarea de urgență a ATOP – Autoritatea Teritorială pentru Ordine Publică, în această seară, având informații potrivit cărora, în cadrul mitingurilor neautorizate din Capitală, unul anunțat în mass-media de mai bine de 24 de ore ca fiind cel mai mare protest din perioada post-decembristă, iar celălalt apărut spontan în ultimele ore, ar fi infiltrate persoane care aparțin anumitor organizații care doresc deturnarea manifestațiilor de la scopul inițial.

Au apărut deja incidente care se pot amplifica, în această seară. Am dispus alertarea, pentru astfel de situații, a ambulanțelor, a structurilor ISU, a efectivelor Poliției Locale.

Fac apel la instituțiile abilitate ale statului cu atribuții în siguranța națională să țină cont de acest semnal de alarmă pe care îl trag, având în vedere că pe teritoriul Capitalei sunt principalele instituții ale statului, ambasade, consulate, aproape 3 milioane de locuitori, studenți, turiști.

Ca Primar General și român sper ca finalul acestor manifestații să ducă la întărirea încrederii cetățenilor în instituțiile democratice ale statului, să păstrăm integritarea teritorială și pacea în țară, într-o perioadă în care conflictele fac victime printre cetățeni nevinovați atât în regiune, cât și în alte zone ale lumii”.

Știri pe aceeași temă

Protest la Palatul Cotroceni. Circulația este blocată
Duminică 5 februarie este anunțat „cel mai mare protest față de OUG”