Connect with us
ULTIMA ORĂ! A demisionat! Gabriela Firea a făcut anunțul!

Știri

Gabriela Firea, decizie de ultimă oră la comandamentul de iarnă

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, duminică, la şedinţa comandamentului de iarnă, că, având în vedere avertizarea cod portocaliu de ger sub care se va afla Bucureştiul, şcolile vor fi închise în zilele de luni şi marţi.

„Vom decide dacă va fi cazul şi pentru zilele următoare. (…) Prefer să se spună că am fost uşor alertaţi, decât să fie victime”, a spus primarul general al Capitalei.

Decizia vine în contextul în care urmează câteva zile cu ger năprasnic şi ninsori abundente în Capitală.

DETALII AICI Prognoza meteo actualizată! Temperaturi de -22 grade, ninsori abundente în Capitală

Iarna îşi arata forţa în următoarele zile. Vom avea de îndurat vreme severă, cu ger, ninsoare şi viscol. Un val de frig cuprinde toată ţara şi se intensifică.

Duminică noapte intra în vigoare un Cod portocaliu de vreme extrem de rece.

Codul galben de temperaturi scăzute, valabil până joi dimineața.

Vizează Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea. Pe aici vom avea maxime între minus 12 şi minus 8 grade; minimele vor atinge chiar şi minus 22 de grade.

Vântul va spori senzaţia de frig. În rest se menţine Codul galben de temperaturi scăzute şi ambele avertizări sunt valabile până joi dimineaţa.

Aşadar, dumincă se face foarte frig, iar în nordul şi centrul Moldovei va fi ger chiar şi pe timpul zilei

În vest şi nord-vest apare un pic soarele; în jumătatea sudică o să ningă slab. În rest vor fi ninsori sporadice.

Vântul se înteţeşte cam peste tot, iar în sud şi în sud-est va sufla cu 50-60 Km/h, va viscoli ninsoarea şi va acccentua senzaţia de frig. Vom avea maxime de la minus 10 grade în Bucovina; la cel mult zero grade pe litoral.

Temperaturile rămân negative în Dobrogea și Bărăgan şi vântul sporeşte senzaţia de frig. Noaptea ne-aduce ger şi ninsoare viscolită.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei temperaturile scad accentuat: maximele vor fi în jur de minus 5 grade, iar peste noapte se instalează gerul. În plus, o să ningă slab şi vântul o să sufle cu putere.

În jumătatea nordică a Moldovei ninsorile vin pe zone restrânse, dar temperaturile vor fi extrem de scăzute. Va fi ger dimineaţa şi noaptea, iar în Bucovina gerul persistă şi pe timpul zilei. Vântul va avea intensificări şi aici.

Se face foarte frig şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş

Se-aduna norii şi e posibil să fulguiască. După lăsarea nopţii se instalează gerul şi temperaturile coboară spre minus
15 grade.

Valul de aer rece cuprinde şi vestul ţării. Nu sunt anunţate ninsori; apare puţin şi soare; dar temperaturile rămân negative şi vântul o să agite atmosfera.

În Transilvania se anunţă vreme de iarnă grea, cu ger dimineaţa şi temperaturi foarte scăzute pe timpul zilei. La noapte, în zona Miercurea Ciuc se vor atinge minus 20 de grade. Vin şi ceva ninsori, iar în zona montană, vântul se transformă în viscol.

Se răceşte şi în zona Olteniei: vom avea maxime în jur de minus 2 grade, iar noaptea temperaturile vor coborî spre pragul gerului. Ninsorile continuă, vântul sufla tare şi trecător o să fie viscol.

Şi în sudul ţării găsim vreme rea, temperaturi în scădere, ninsori slabe şi un vânt tăios. Peste noapte se lasa gerul.

Duminică noapte se vor înregistra și minus 20 de grade C

Duminică noapte, gerul se instalează în cea mai mare parte a ţării. Cel mai rău va fi în depresiunile din estul Transilvaniei, pe unde se vor atinge MINUS 20 de grade. Ninsorile continuă în jumatatatea sudică; o să fulguiască puţin şi prin nord, iar prin sudul şi sud-estul ţării o să fie viscol.

Luni, vremea va fi neplăcută şi rece, însă precipitaţiile vin doar prin sud şi sud-est. Aşteptam lapoviţă cu ninsoare în Muntenia şi Dobrogea, pe litoral o să plouă, iar la munte abia dacă va fulgui.

1 Comment

1 Comment

  1. anonim

    2018-02-26T10:24:33+02:00 at 10:24

    sper ca i-a venit lui asta mintea la cap totusi sa inteleaga odata pentru totdeauna ca numai este vedeta de televiziune! acum este primar si ca primar trebuie sa faca lucruri serioase! ca asta este treaba cineva trebuie sa le faca! cand era vedeta de televiziune facea ce vroia ea dar acum numai merge asa e primar! acum!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top