Connect with us
Gafă colosală făcută de Viorica Dăncilă. Ce a spus premierul la vizita din Muntenegru

Știri

Gafă colosală făcută de Viorica Dăncilă. Ce a spus premierul la vizita din Muntenegru

Premierul Viorica Dăncilă a făcut o gafă monumentală la vizita în Muntenegru, care are riscă să afecteze relațiile dintre România și fostul stat iugoslav.

Dăncilă a susţinut miercuri o conferinţă de presă comună cu premierul muntenegrean Duško Marković, în care a spus că se bucură să fie la Pristina, capitala Kosovo, în loc să spună Podgorica, capitala de drept a Muntenegrului și orașul în care se afla!

Translatorul a sesizat eroarea și a tradus corespunzător. De menționat că relațiile dintre cele două state nu sunt unele bune, iar România nu recunoaște oficial independența Kosovo.

Pe canalul de Youtube al guvernului muntenegrean, eroarea apare cenzurată, spre nemulțumirea jurnaliștilor din această țară, care s-au declarat contrariați de premierul României.

Gafa făcută de Viorica Dăncilă a fost taxată și de purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre.

„Toată zona Balcanilor este o zonă complicată, este o zonă cu aspirații, cu interese care nu sunt întotdeauna convergente.

Zona Balcanilor a fost întotdeauna o zonă fierbinte.

E adevărat, este o gafă serioasă de diplomație, e posibil ca această gafă să treneze asupra relațiilor diplomatice dintre cele două țări dar sperăm că, până la urmă, cu eforturi diplomatice, va fi trecută cu vederea.

Eu cred că doamna prim-ministru trebuie să-și facă o analiză foarte clară și foarte serioasă a consilierilor domniei sale, în primul rând, și a dosarelor de țară pe care le primește în aceste vizite. Cred că ar trebui pregătite mult mai bine”, a spus Dobre, la Digi 24.

40 de gafe făcute de premierul Viorica Dăncilă

De când a devenit premier, Viorica Dăncilă a comis o serie de gafe memorabile, făcându-i pe mulți să se întrebe dacă este pregătită pentru această funcție.

Deputatul liberal Ovidiu Raețchi a publicat o serie de 40 de gafe colosale făcute de premierul României. Iată care sunt acestea:

„1. In cadrul unei sedinte de guvern, a spus 20-20 in loc de 2020: „Tot astăzi adoptăm în perspectiva Euro douăzeci-douazeci şi hotărârea Guvernului”.

2. A spus de şase ori „imunoglobină” în loc de „imunoglobulină”, in timpul unei sedinte a Executivului, citind de pe foi.

3. La intalnirea cu premierul Benjamin Netanyahu, singurul raspuns pe care premierul Dancila a stiut sa-l dea la o intrebare in limba engleza din partea omologului israelian a fost: “He, he”.

4. Gafa de protocol la intalnirea cu Papa Francisc. Viorica Dancila nu a invatat in engleza formula de adresare catre Suveranul Pontif, rostind: “Sfintia Voastra, I am very glad for this opportunity”.

5. „Cei care dezinformeaza UE sunt autisti”- declaratie care i-a adus o plangere la CNCD.

6. Întrebată de presă dacă îi este frică de o plângere penală, prim-ministrul a răspuns că „Orice om îi este teamă de o plângere penală”.

7. A vrut să plece de la întâlnirea cu premierul croat Andrej Plenković, pe care Dancila l-a invitat in Palatul Victoria inaintea intonarii imnurilor celor doua tari. Acesta i-a facut un semn discret sa astepte.

8. A repetat gafa si i-a facut semn premierului croat sa intre in Palat inainte de salutarea garzii de onoare.

9. La finalul declaraţiilor comune, premierul Dancila i-a propus acestuia intr-o engleza stricata: “Make a photo?”.

10. In conferinta de presa comuna, Dancila a declarat: “Am avut discutii foarte interesante privind cooperarea noastra (…) si in perspectiva apartenentei cele doua state”.

11. „Putem spune, pe scurt, că REDUCEM DEMOCRAŢIA… ăăă… reducem birocraţia”- afirmaţie făcută în timpul unei şedinţe de guvern.

12. „Avem apoi oraşul medical universal…universitar Complex Carol Davila, care se va construi în zona de nord a Capitalei”.

13. “Sunt trei stadioane care deja se fac: Dinamo, Rapid şi..Giuleşti” (după ce s-a uitat în mod vizibil pierdută după consilieră, aşteptând să i se şoptească un răspuns).

14. La primirea premierului eston Juri Ratas, Viorica Dancila a ramas blocata pe pista din aeroportul Mihail Kogalniceanu, dupa care si-a intrebat consilierul daca trebuie sa astepte onorul de la soldatii de garda sau poate pleca.

15. I-a uitat numele premierului eston Juri Ratas in cadrul declaratiilor oficiale.

16. Episodul arborarii gresite a steagului Estoniei, situatie corectata chiar de premierul Juri Ratas, in timp ce Viorica Dancila a asistat impasibila, ba chiar a mai si aplaudat gestul acestuia la final.

17. La moţiunea de cenzură depusă de PNL, în Parlament, a spus Banca Monetară în loc de Banca Mondială: „Când nu aţi mai avut cum să negaţi performanţele economice ale acestei guvernări, recunoscute de Fondul Monetar Internaţional, Banca Monetară(..)”

18. „De ce minţiţi oamenii că în fiecare lună a crescut preţurile?”- afirmaţie în Parlament, la moţiunea de cenzură.

19. „Această dezinformare este pur şi simplu o minciună!” – afirmaţie în Parlament, la moţiunea de cenzură.

20. „Majorările de preţuri s-au diminuat.”- afirmaţie în Parlament, la moţiunea de cenzura.

21. “Criticile aduse Guvernului de catre Opozitia PARLAMENTALA”.

22 In deplasarea de la Lisabona, Dancila i-a vorbit premierului portughez despre provocarile UE care vor aparea “prost” Brexit.

23. La intoarcerea din vizita facuta in Portugalia, Dancila a declarat ca a vorbit despre preluarea “Presedintiei Romaniei”, fiind vorba de fapt despre preluarea de catre Romania a presedintiei Consiliului European.

24. In cadrul acelorasi declaratii, Dancila a spus ca a mai vorbit si despre dezvoltarea relatiei “privelegiate” dintre Romania si Portugalia.

25. Intr-un interviu acordat la Bruxelles dupa o intalnire cu prim-vicepresedintele CE, Frans Timmermans, Dancila a declarat ca au vorbit despre “abuzul in servici”.

26. In cadrul aceluiasi interviu, Dancila a vorbit despre “dosare care pe urma au fost achitate”, nestiind ca doar oamenii pot fi achitati, nu si dosarele.

27 „Aceste lucruri trebuiesc puse in balanta”; “Imi doresc ca sa pornim de la un moment zero”; “S-a aratat nemultumirea faptului ca nu exista consens”.

28. La Simfonia Lalelor, in Pitesti, copii de grădiniţă au fost puşi să defileze în faţa premierului Dăncilă, iar o fetiţă de 3 ani a fost pusă să stea în cap în faţa sa. Premierul Dăncila a aplaudat fericita.

29. „Dorim să ne anexăm pe prevenţie”, în loc de „să ne axăm pe prevenţie”.

30. “Am participat la punerea în FUNCŢIE a staţiei de pompare…”.

31. Intr-o sedinta de guvern a pronunţat de trei ori „Boing” numele companiei „Boeing”.

32. „Faceţi un exerciţiu DE IMAGINE şi puneţi-vă în locul meu”.

33. „Am dat ordonanţă de urgenţă cu privire la persoanele cu DEZABILITĂŢI”.

34. „Cu aceste soluţii veţi rezolva problemele care le aveţi”.

35. „Am reuşit să acredităm autorităţile de MENEGEMENT”.

36. „Educaţia şi sănătatea cetăţeanului sunt PREMORDIALE”.

37. „Vreau o relaţie instituţională bună PREŞEDENŢIE, Guvern, Parlament.”

38. Intr-o emisiune TV, intrebata de inundatii si daca sunt culturi afectate, Viorica Dancila raspunde afirmativ, iar apoi recita, minute in sir, despre programele de irigatii ale Guvernului .

39. “Acest guvern a facut ca apa sa fie gratuita pana la statia de pompare”.

40. Crede ca Pakistan si Iran sunt in UE: „Bineînţeles că nu încercăm să intervenim în problemele interne ale unui stat membru cum este Iranul sau Pakistanul, dar cred că este nevoie de discuţii cu cei care sunt factori de decizie ca drepturile femeii să devină o realitate”.

Citește și: Alegerile prezidențiale din 2019: Liviu Dragnea anunț despre candidatul unic al PSD-ALDE

1 Comment

1 Comment

  1. cipi

    2018-07-26T15:35:29+03:00 at 15:35

    Aceasta femeie v-a conduce Uniunea Europeana si mai rau v-a coduce delegatia pentru iesirea UK din UE…..
    Felicitari….

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top