Connect with us
Gafă de proporţii a premierului Viorică Dăncilă. Ce s-a întâmplat în sedinţa de Guvern

Știri

Gafă de proporţii a premierului Viorică Dăncilă. Ce s-a întâmplat în sedinţa de Guvern

Premierul Viorica Dăncilă a rostit, miercuri, în ședința de guvern, de șase ori cuvântul „imunoglobină” în loc de „imunoglobulină”. Premierul a citit din laptop ceea ce avea de spus despre cea mai nouă și mai acută criză din sistemul de sănătătate românesc.

Imunoglobulina ajută pacienții cu boli care afectează sinteza anticorpilor sau care iau tratament pentru cancer.

„O altă problemă la care doresc să mă refer este declanşarea Mecanismului european de protecţie civilă, şi mă refer la imunoglobină.

Zilele trecute am dat acceptul doamnei ministru al sănătăţii, doamna Sorina Pintea, pentru apelarea Mecanismului european de protecţie civilă, din cauza lipsei de imunoglobină din spitale.

Impactul asupra vieţii pacienţilor diagnosticaţi cu imunodeficienţe primare, boli autoimune, boli neurologice ar fi foarte mare. Astfel, situaţia din ultimul an în care s-a înregistrat o lipsă acută de pe piaţa a imunoglobinei va lua în sfârşit… va fi finalizată în sfârşit.

Viorica Dăncilă a continuat să pronunţe cuvântul imunoglobulina greşit

Cred că este o situaţie pe care putem să o rezolvăm pe termen scurt în ceea ce priveşte acest aspect”, a afirmat Viorica Dăncilă.

„Demersurile pentru achiziţionarea imunoglobinei vor fi realizate de compania naţionala Unifarm S.A., care va acoperi şi costurile aferente.

Vă reamintesc, discontinuităţile în aprovizionarea cu imunoglobină au fost generate de retragerea de pe piaţă a producătorilor care asigurau 80% din necesar, iar în ciuda efoturilor depuse de Ministerul Sănătăţii în anul 2017, inclusiv eliminarea taxei clawback, criza de imunoglobină a continuat”, a încheiat Dăncilă.

Citeşte şi Probleme grave în sistemul medical de sănătate. Imunoglobulină, solicitată UE și NATO

Sorina Pintea a anunţat luni că a activat mecanismul european de protecție civilă solicitând statelor UE, dar și NATO să ajute România cu doze de imunoglobulină.

Ministrul a anunțat marți că are deja o primă reacție, de la Crucea Roșie din Austria, care a solicitat câteva date suplimentare.

Sorina Pintea a mai declarat că în acest moment nu mai există nicio doză de imunoglobulină, că sunt sute de pacienţi afectaţi şi că singura soluţie în acest moment era declanşarea mecanismului de protecţie civilă.

„Am luat legatura și au mai cerut date suplimentare referitoare la niște caracteristici de care mai aveau ei nevoie”, a precizat Sorina Pintea.

Ministrul a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în acest moment nu mai există nicio doză de imunoglobulină, că sunt sute de pacienţi afectaţi şi că singura soluţie în acest moment era declanşarea mecanismului de protecţie civilă, prin solicitarea ajutorului ţărilor UE şi NATO pentru criza imunoglobulinei.

1 Comment

1 Comment

  1. Militaru Petre

    2018-03-07T15:36:03+02:00 at 15:36

    Sa o aplaude Dragnea ca au acelas grad de cultura . Dar sa fie Primi8ni8stru trebuie sa stie sa SUFLE CUM TREBUIE IN STRACHINA LUI DREGNEA trei guverne in 6 luni. ……..HALAL………de rasul curcilor.-

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top