Connect with us
extraterestrii-11092015

Știri

Galceava inteleptilor: o scrisoare catre extraterestrii

O echipa de cercetatori din Marea Britanie a decis sa compuna un mesaj pentru extraterestrii. Parerile sunt impartite, ar trebui ca un astfel de mesaj sa fie trimis in spatiul cosmic?

Echipa va intra intr-un concurs numit ,,Mesaj Breakthrough”. In urma concursului se ofera ca premiu 1 milion de dolari pentru realizarea unui mesaj pentru extraterestrii care sa fie reprezentativ pentru civilizatia umana.

Premiul este menit sa insoteasca un nou efort pentru a accelera cautarea in spatiu a unei forme de viata creia noi ii spunem extraterestrii.

Expertii au dezbatut mult timp daca un mesaj ar trebui sau nu transmis in spatiu. Ideea este una promitatoare, dar se ridica problema a ceea ce o sa urmeze daca o civilizatie straina de Paman ne intercepteaza cu adevarat mesajul. Ar putea fi acesta sfarsitul lumii? Iar rasa umana sa fie principalul vinovat pentru propria exterminare? Ce se intampla atunci cand se ciocnesc doua civilizatii?

CITESTE SI: SCENARIU EXTREM: CE SE INTAMPLA DACA PAMANTUL SE CIOCNESTE DE O PLANETA DE MARIMEA SA

Diversitatea de opinii a fost evidenta la o conferinta de Marea Britanie denumita ,,Seti Research Network”, unde opiniile unui grup de 20 de membri a fost impartite intr-un centru de vot informal. Grupul a votat ferm in favoarea compunerii unui mesaj, chiar daca acesta ne-ar putea distruge planeta.

Una dintre primele probleme ridicate a fost: cum faci un mesaj pe care o civilizatie de extraterestrii sa il inteleaga?

Anders Sandberg, cercetator in cadrul Universitatii Oxford a declarat pentru BBC ,,Am facut un spectacol de maini, pentru ca in general mesajele semiotice sunt intelese de orice civilizatie de pe Terra. Este important sa ajungem la un acord comun in gasirea celei mai bune versiuni a ceea ce vom trimite in spatiu”.

O alta sugestie este folosirea de imagini cu peisaje superbe de pe Terra, in ideea ca extraterestrii sa se indragosteasca de planeta noastra si sa nu o considere o amenintare care trebuie distrusa, ci mai degraba o intruchipare a paradisului.

Premiul in valoare de 1 milion de dolari este finantat de miliardarul Tech Yuri Milner, iar participarea este deschisa catre oricine considera ca ar putea gasi cel mai potrivit mesaj.

Asadar, poti incerca pana si tu sa compui un mesaj care poate intra in istorie. Tu ce mesaj ai trimite in spatiu?

Sursa foto: goodtherapy.org

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top