Connect with us

Știri

GARA din ARAD, cea mai moderna statie CFR din Romania! FOTO

Municipiul Arad detine cea mai moderna gara din Romania! Lucrarile de extindere si modernizare ale statiei feroviare au fost finalizate.

Ministrul Transporturilor a efectuat joi o vizita la gara din Arad, pentru a inspecta ultimele lucrari realizate pe coridorul de cale ferata aflat in reabilitare pana la granita cu Ungaria.

„Trenurile vor circula fara sa mai fie nevoie sa opreasca sa schimbe locomotivele, fara sa mai schimbe personalul, iar asta tocmai gratie acestui sistem ERTMS Nivel 2 pe care l-am implementat, deocamdata doar in acest proiect. Gara Arad este un proiect pilot pe care mi-as dori sa-l extindem in perioada urmatoare”, a declarat Dan Costescu.

CITITI SI: ALERTA! INTARZIERI de pana la 3 ORE in Gara de Nord din Capitala, din cauza verificarii noului sistem de dirijare

Lucrarile de modernizare si extindere a garii din Arad au costat 315 milioane de lei. Potrivit Ministerul Transporturilor, lucrarile trebuiau terminate inca din 2014, dar din diverse motive lucrarile au intarziat.

arad gara 2 arad gara 1 arad gara 4

„In urma problemelor aparute in derularea executiei lucrarilor Antreprenorul a solicitat prelungiri ale  duratei de executie, contractul de executie fiind estimat a se finaliza in luna ianuarie 2016.

Probleme care au generat aceste prelungiri au fost determinate de dispute CFR – Antreprenor asupra fundatiilor stalpilor liniei de contact, detalii de executie ale Pasarelei din Arad, modificari legislative in domeniul semnalizarii trecerilor la nivel, cerintele CFR-ului privind instalatia de semnalizare care au fost modificate succesiv ca urmare a implementarii Proiectului Pilot ERTMS nivel 2 Bucuresti – Brazi (receptionat in octombrie 2015)”, a mai spus ministrul.

foto: facebook – Gheorghe Falca

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top