Connect with us
”Găşti mafiote” denigrează primarul din Buzău

Știri

”Găşti mafiote” denigrează primarul din Buzău

Primarul din Buzău susţine că ”găşti mafiote” încearcă să-l denigreze şi că ar fi fost urmărit de o firmă de detectivi particulari

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, susţine că ”găşti mafiote” încearcă să-l denigreze şi să-l îndepărteze de la conducerea Primăriei, după ce la preluarea mandatului a anunţat că va face audit juridic şi economico-financiar în instituţie şi la societăţile subordonate municipalităţii. El mai spune că pe numele său au fost înregistrate ”vreo patru dosare penale, plângeri la ANI”, dar şi că are informaţii că a fost urmărit de o firmă de detectivi particulari.

”Sunt acţiuni care se leagă şi fără să crezi în coincidenţe este clar că atunci când am folosit cuvântul fatidic pentru ei – audit juridic şi economico-finanicar – în toate companiile municipalităţii şi în Primărie, au început acţiunile împotriva mea. Este vorba despre vreo patru dosare penale, plângeri la ANI şi detectivi pe urma mea”, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, primarul Constantin Toma.

Edilul a susţinut că ”aceşti băieţi deştepţi” fac tot ceea ce este posibil ca să-l denigreze şi să-l îndepărteze de la conducerea Primăriei”.

El a mai spus că dosarele fiscale întocmite de Direcţia Economică Buzău pe numele său şi al soţiei sale au fost luate din arhiva Primăriei de către o funcţionară a direcţiei, care apoi s-ar fi sinucis.

”Fac legătura cu cazul Black Cube în care un fost lucrător SRI spunea că cei de la Black Cube voiau să lucreze pe două direcţii – una să caute o pată veche din trecut şi alta pe baza declaraţiei de avere. Mi se întâmplă acelaşi lucru. Am făcut şi eu propria anchetă şi am descoperit că doamna Vasilica Mihail pe 6 septembrie, la ora 15.00, a mers la arhivă şi a spus că din ordinul meu trebuie să ridice patru dosare fiscale ale mele şi ale soţiei. Sunt date personale pe care le are fiecare om din acest oraş, date despre ce tranzacţii a făcut, despre imobile şi alte asemenea şi niciun funcţionar din Primărie nu are voie să le facă publice. Deci doamna Vasilica Mihail ia dosarele mele de la arhivă pe 6, la ora 15.00, iar la ora 18.30 a plecat de aici, din Primărie, iar a doua zi a murit căzând de la etajul al treilea. A fost îngropată pe 9 septembrie, iar pe 11 domnul Ionel Tescaru spune că a făcut împotriva primarului o plângere la DNA, iar pe 12 domnul deputat Adrian Mocanu spune că a făcut plângere la ANI şi în acelaş timp domnul Boşcodeală anunţă pe Facebook că eu sunt autorul moral al morţii doamnei Mihail”, a afirmat primarul Constantin Toma.

De asemenea, Toma a declarat că are informaţii că ar fi fost urmărit de o firmă de detectivi particulari.

”Am informaţii că am avut şi o firmă de detectivi după mine care cred că s-au plictisit dacă de la 6.00 dimineaţa au stat în jurul Primăriei până seara”, a spus primarul.

Constantin Toma a mai afirmat că date din dosarele solicitate de la arhiva Primăriei ar fi fost folosite de către deputatul Adrian Mocanu în plângerea formulată pe numele său la Agenţia Naţională de Integritate.

”Problemele din acea plângere la ANI sunt făcute extraordinar de bine, doar că informaţiile de acolo au fost obţinute ilegal. Domnul Mocanu a spus că are informaţiile de la bănci, dar băncile nu au voie prin lege să facă aşa ceva. Va trebui să indice sursele din care are documentele în faţa Parchetului Înaltei Curti de Casaţie si Justiţie. În ceea ce priveşte speţa care este în dreptul meu nu a mai fost înregistrată în România până acum. Firmele mele au luat credite de la bănci cu garanţii proprii, familia Toma nu a garantat cu nimic, dar e adevărat că la credite a semnat şi soţia mea. Este o interpretare foarte fină a acelor date, dar sunt acoperit. Nu mă voi lăsa chiar dacă o să stau aici încă trei zile sau încă trei ani jumătate până la final de mandat pentru că Buzăul trebuie să aibă alt viitor nu acesta al acestor găşti mafiote”, a declarat Constantin Toma.

Edilul a precizat că va schimba radical procedura accesului la documentele personale de la arhiva Primăriei, pentru ca situaţii similare cu a sa să nu mai fie posibile pe viitor.

”Mi s-a întâmplat chiar mie şi poate s-a mai întâmplat şi altora. Mi s-au luat dosarele, au fost studiate şi au fost transmise probabil pe o anumita filieră. Este notoriu în Primărie că doamna Mihail şi cu o altă doamnă au făcut concediu într-o vilă la Mamaia Nord aparţinând domnului Boşcodeală. Până acum orice funcţionar din Primărie avea voie să ia astfel de documente. Se va schimba totul pentru că nu este normal să se ia documentele cu vraful şi să le ducă oriunde. O să facem o procedură nouă şi nu se vor mai putea lua documente exclusiv pe semnătura funcţionarului. Doamna Vasilica a mers la arhivare şi a zis că am spus eu să îi dea dosarele mele”, a declarat primarul din Buzău.

Primarul Constantin Toma a menţionat că nu poate da mai multe detalii cu privire la problemele semnalate, pentru că este o anchetă în curs şi a precizat că deputatul Adrian Mocanu trebuie să demonstreze că a obţinut date din dosarele sale fiscale pe altă filieră decât cea prezentată de edil.

“Mai multe detalii o să aflaţi de la organele de anchetă unde am dat declaraţii pentru că mă consider în pericol când lucrurile se întâmplă de o asemenea manieră. Dacă nu se vor cuceri Compania de Apă şi URBIS-ul acest oraş va rămâne subdezvoltat. Pe de altă parte, domnul Mocanu a declarat că are dosarele mele şi trebuie să explice de unde. Eu nu le am şi nici la Primărie nu sunt. Să demonstreze că nu a utilizat documentele de aici”, a spus primarul Buzăului.

La rândul său, deputatul Adrian Mocanu cere PSD, într-un comunicat de presă, să înceteze cu ”diversiunile” şi primarului Constantin Toma să răspundă pentru faptele sale.

“După cum se ştie, preşedintele PMP Buzău, deputatul Adrian Mocanu, a transmis Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) o sesizare legată de încălcarea legii de către primarul PSD Toma Constantin, care nu şi-a trecut în declaraţia de avere datoriile de ordinul milioanelor de euro pe care le are. În sprijinul acestei acuzaţii, au fost indicate, atât în sesizarea transmisă ANI, cât şi în faţa presei, sursele informaţiilor, şi anume site-uri publice. Diversiunea încercată este aceea de a sugera că informaţiile care stau la baza sesizării ANI au fost obţinute pe căi oculte. Este o minciună sfruntată, având în vedere că fiecare cetăţean poate constata cu propriile mijloace adevărul din spatele spuselor noastre, parcurgând materialele publicate pe portalul instanţelor de judecată, dar chiar şi pe site-ul Grup Romet (http://www.romet.ro/ro/main/download.php), unde, la secţiunea download, există documente care cuprind datoriile unui primar care, în mod evident a încălcat legea, alegând să ascundă buzoienilor faptul că este dator vândut”, se rataă în comunicatul PMP Buzău.

Mocanu mai arată că este convins că Agenţia Naţională de Integritate ”îşi va face datoria şi, în lumina faptelor primarului PSD, care a săvârşit o evidentă faptă penală falsificându-şi declaraţia de avere, va pune capăt mandatului acestuia”.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top