Știri

Generațiile viitoare ar putea trece prin cea mai mare criză a pensiilor din istorie

Forumul Economic Mondial (WEF) a lansat un avertisment asupra pensiilor. Experții organizației sunt de părere că generațiile viitoare ar putea trece prin cea mai mare criză din istorie dacă strategii celor mai importante economii nu iau măsuri în acest sens.

Conform analizei WEF, cele mai populate națiuni și cele mai dezvoltate economii s-ar putea confrunta cu un deficit de finanțare al sistemelor de pensii care ar putea ajunge în anul 2050 la peste 400.000 de miliarde dolari! Ca o comparație, în 2015, nivelul a fost de doar 70.000 de dolari.

„Aşteptata creştere a duratei de viaţă şi populaţiile în curs de îmbătrînire care vor rezulta reprezintă echivalentul financiar al schimbărilor climatice“, avertizează Michael Drexler, în raportul WEF publicat recent.

Conform estimărilor, cele mai afectate țări de această criză ar urma să fie SUA, Canada, Marea Britanie, Olanda, Japonia, Australia, China și India, dar impactul acestei crize ar fi unul de nivel mondial.

Acestea includ revizuirea vîrstei naţionale de pensionare, recurgerea la ajutorul tehnologiei atunci cînd acest lucru este necesar, susţinerea educării financiare a celor vulnerabili, standardizarea datelor legate de pensii pentru ca cetăţenii să aibă o imagine clară asupra poziţiilor lor financiare pe măsură ce înaintează în vîrstă.

Citește și: Anunț crucial pentru pensiile românilor! Decizia a fost luată în urmă cu scurt timp

Citește și: Iohannis a promulgat legea! Ce se intampla cu pensiile!

Share
Scris de
Catalin Nae
Stiri Despre crizapensiiwef

Acest site foloseste cookies.

Read More