Știri

Cine este George Ciamba, noul ministru al Afacerilor Europene (surse)

George Ciamba, secretar de stat în MAE, ar urma să fie noul ministru al Afacerilor Europene, după demisia lui Victor Negrescu, susțin surse citate de presa centrală.

George Ciamba este diplomat de carieră şi lucrează în Ministerul Afacerilor Externe al României din decembrie 1990, potrivit site-ului MAE.

Din noiembrie 2012 este secretar de stat pentru Afaceri Europene. Anterior, George Ciamba a fost ambasador al României în Republica Elenă. Între 1999 – 2003, George Ciamba a fost ambasador al României în Republica Turcă, precum şi Reprezentant Permanent al României la Organizaţia Cooperării Economice la Marea Neagră, între 2001 – 2003.

George Ciamba a absolvit Facultatea de Inginerie Electronică (1989); deţine o diplomă de studii aprofundate în relaţii internaţionale, obţinută ca şef de promoţie în 1993, din partea Universităţii Bucureşti şi a MAE; a urmat cursurile

Programului de Economie şi Relaţii Internaţionale la Hoover Institution – Universitatea Stanford (1992) şi a fost selectat să participe la Programul „International Visitor” pentru lideri în formare pe probleme de politică externă al Agenţiei de Informaţii a SUA (1997). A publicat articole în domeniul relaţiilor internaţionale, cu accent pe Parteneriatul Strategic dintre România şi SUA, respectiv integrarea euro-atlantică a României.

Într-un articol publicat anul trecut, România Liberă susținea că aceasta a fost avansat ilegal în grade diplomatice și că ar fi un protejat al lui Liviu Dragnea.

De asemenea, pe vremea când Victor Ponta era prim-ministru, acesta a numit-o pe Adriana Ciamba, soția lui George Ciamba, în funcția de consul general în Turcia, deși aceasta nu avea experiență consulară

Imediat după ce a fost numit în funcția de secretar de stat în MAE, George Ciamba a transferat-o la cabinetul său, pe postul de consilier, pe Ioana Gheorghiaș, fiica lui Mugurel Gheorghiaș, zis Melcu’, prieten cu Liviu Dragnea, spun cei de la România Liberă (Mai multe detalii despre acest caz aici).

Citește și: Ministrul Afacerilor Europene Victor Negrescu a demisionat

Acest articol a fost actualizat la: 2018-11-12T17:24:57+02:00 17:24

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More