Știri

Ger extrem și viscol teribil. Directorul ANM, despre episodul de iarnă severă.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a oferit, în exclusivitate pentru Antena 3, informații detaliate despre vremea din următoarea perioadă.

„Avem o avertizare de cod galben, inclusiv de cod portocaliu, pentru fenomenul de ger. Temperaturile în următoarea săptămână vor fi deosebit de scăzute, chiar cu 10-15 grade mai mult decât ceea ce ar fi normal pentru această perioadă din an.

În mai mult de jumătate din țară va fi cod portocaliu, pentru că de la o zi la alta valorile minime se vor situa între -22, posibil chiar -23 de grade, iar în restul țării valori deosebit de scăzute”, a spus Elena Mateescu.

„Vorbim de un ger persistent care nu afectează doar România, ci întreaga Europă centrală de sud și sud-est”, a mai spus ea.

Este un episod sever. Va dura o săptămâna, a precizat directorul ANM

În judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman va ninge abundent şi se va depune strat de zăpadă local de peste 30-40 centimetri, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45-55 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Aceste fenomene vor avea loc luni, 26 februarie, între orele 7:00 şi 23:00.

Totodată, în Bucureşti şi în judeţele Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa şi Tulcea, vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale de 55-65 km/h, local peste 70 km/h şi vor fi perioade de timp cu ninsoare puternic viscolită, determinând scăderea vizibilităţii sub 50 de metri.

Atenţionarea este valabilă de luni 26 februarie, ora 10:00, până marţi, 27 februarie, ora 14:00.

Citește și Vremea severă închide şcolile. Unde nu se merge la şcoală mâine

Şcolile au fost închise în mai multe judeţe ale țării și în București, din cauza vremii. Autoritățile au luat decizia după seria de alerte meteo emise de meteorologii de la ANM.

Care sunt zonele afectate de vremea severă unde nu se va merge la şcoală.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că școlile se închid în București luni, 26 februarie 2018 și marți, 27 februarie. Este vorba despre școlile de stat din învățământul preuniversitar.

Gabriela Firea a precizat că decizia de suspendare a cursurilor în poate fi extinsă și în zilele următoare, în funcție de condițiile meteo. Meteorologii ANM au transmis și o informare legată de cum va evolua vremea în București, care indică o răcire considerabilă.

DETALII DESPRE SITUAȚIA SCOLILOR DIN ȚARĂ GĂSIȚI AICI

Share
Scris de
Mihai Cristian

Acest site foloseste cookies.

Read More