Connect with us
Gestul făcut de Biserica Ortodoxă Română chiar înainte de Paște

Știri

Gestul făcut de Biserica Ortodoxă Română chiar înainte de Paște

Biserica Ortodoxă Română a făcut un gest nesperat chiar acum, în ultimele zile înainte de Paște.

Gestul făcut de Biserica Ortodoxă Română chiar înainte de Paște

În ultima vreme oamenii se plâng online despre opulența în care trăiesc mai-marii Bisericii de la noi, în timp ce în spitale totul este deplorabil.

Aici avem o veste bună: Patriarhia Română a donat pe fondul pandemiei suma de 7.153.671 RON. În tot acest timp, Biserica Ortodoxă Română a ajutat prin acțiuni filantropice persoane sărace, bătrâne și a realizat numeroase donații.

BOR și-a intensificat seria de acțiuni social-filantropice pentru a ajuta persoanele vulnerabile pe fondul pandemiei care a cuprins țara noastră. Informațiile au fost luate de pe basilica.ro.

În acest întreg scenariu au „jucat” 2077 de parohii din întreaga țară. Acestea au participat atât prin propriul personal, cât și prin voluntari. Numărul total de persoane care au participat a fost de 4925 oameni.

1.45 milioane de euro donați pe fondul pandemiei

Ajutorul material și financiar oferit de Biserica Ortodoxă Română a ajuns la 3.048.669 RON, fiind ajutoarele oferite de BOR în perioada 30 martie – 3 aprilie.

Totalul donațiilor efectuate pe fondul epidemiei a fost de 7.153.671 RON, adică de 1.45 milioane de euro.

Foto Basilica.ro

Foto Basilica.ro

„În contextul pandemiei cu noul coronavirus (COVID – 19) şi a instituirii stării de urgenţă naţională, ca urmare a îndemnului Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, ierarhii, preoţii şi voluntarii din rândul credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române au intensificat acțiunile social-filantropice destinate persoanelor vulnerabile și afectate de pandemie.

Ajutorul oferit este unul concret, material și este destinat în mod special persoanelor vârstnice și sărace, bolnave sau cu dizabilități, celor aflați temporar în izolare sau în carantină, dar și unor instituții medicale, și a constat în donația și distribuția de produse alimentare, igienico-sanitare și aparatură medicală.

Prin implicarea directă a centrelor eparhiale, protoieriilor, parohiilor și mănăstirilor, în perioada 30 martie – 3 aprilie 2020, a fost oferit un ajutor financiar și material în cuantum de 3.048.669 lei.

Până în prezent, contribuţia totală a Patriarhiei Române la ajutorarea tuturor celor greu încercați de efectele acestei epidemii se ridică la valoarea de 7.153.671 lei”, informează basilica.ro, agenția de ştiri a Patriarhiei Române.

Se pare că lucrurile se îmbunătățesc puțin câte puțin. Asta numai dacă oameni din diverse medii sociale pun mână de la mână pentru a trece de această perioadă dificilă.

Ajutorul oferit de Biserica Ortodoxă Română nu poate fi trecut cu vederea și este o veste bună. Printre puținele de acest gen din ultima vreme.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top