Connect with us
Gheorghe Mărmureanu avertizează: Africa se rupe în două. Ne va afecta pe toți

Știri

Gheorghe Mărmureanu avertizează: Africa se rupe în două. Ne va afecta pe toți

Gheorghe Mărmureanu, a declarat că este puțin probabil să existe replici după cutremurul de azi noapte din regiunea seismică Vrancea. Seismul s-a produs la o adâncime de peste 120 km, iar asta înseamnă un risc mic de replici. Totuși, el a ținut să precizeze că mișcările tectoncie din Africa ne pot afecta foarte mult.

Gheorghe Mărmureau, primele declarații după cutremurul de azi noapte

Mărmureanu a declarat că acest cutremur a fost unul obișnuit, chiar dacă a avut o magnitudine destul de mare. Fenomenul s-a resimțit din plin în Capitală, unde mișcarea a fost de scurtă durată, dar foarte bruscă.

În acest moment, România se află sub influența sistemului tectonic din Africa. Cu siguranță vor exista consecințe ale mișcărilor din Africa, dar asta s-ar putea întâmpla chiar și în 100 de ani de acum înainte, după cum spune Mărmureanu.

”A fost un cutremur obișnuit, destul de mare, dar obișnuit. Cred că adâncimea a fost totuși mai mare de 120 de km, cum au anunțat colegii mei. La o astfel de adâncime, nu trebuie să ne așteptăm la replici. Dar, haideți să vedem ce se întâmplă mai departe. Sunt alte probleme pentru că Africa se rupe în două iar asta ne va afecta pe toți, suntem sub influența sistemului tectonic din Africa. Nu e însă ceva actual. Pot apărea anumite situații, dar poate în următorii 100 de ani.”, a declarat pentru șansanews.ro profesorul Gheorghe Mărmureanu, președinte onorific al INFP.

Citește și: Cutremur de 5,2 în România. Seismul s-a resimțit și la București

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

1 Comment

1 Comment

  1. anonim

    2020-01-31T15:42:56+02:00 at 15:42

    nasol naspa! oricum a fost destul de mare asta! iti dai seama! 5,2! un astfel de seism am mai avut ultima data cred in 2014! desi cu seismul din 1990! seamana! oricum la noi cel mai mult seismul din 1977 a fost mai grav! am pierdut personalitati! ca eliza petrachescu! toma caragiu! alexandru bocanet!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top