Connect with us
Gheorghe Mencinicopschi va fi eliberat din închisoare

Știri

Gheorghe Mencinicopschi, eliberat din închisoare

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi va fi eliberat din Penitenciarul Jilava. Profesorul este așteptat de soția și fiicele sale.

Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat în august 2014 la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul ICA.

„Soţia şi fetele mele sunt liniştite pentru că ştiu că sunt nevinovat. Eu nu m-am asociat cu domnul Voiculescu, nu am ce să îi reproşez. Am discutat doar de câteva ori cu el în viaţa mea. Nu am avut niciodată acţiuni la ICA. Institutul există, nu am de ce să plătesc niciun ban”, a declarat Gheorghe Menicicopschi la intrarea în sediul IPJ Ilfov, în 2014.

Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat la 8 ani de închisoare în dosarul ICA. DNA l-a acuzat pe Mencinicopschi de abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, ca director general şi membru al AGA şi, ulterior, al CA al ICA SA Bucureşti. Tribunalul Bucureşti îl condamnase la 6 ani de închisoare.

„Am avut mare încredere în acest complet tânăr de judecată, dar acum sunt absolut dezamăgit. Sunt convins că adevărul o să iasă la iveală mai devreme sau mai târziu. Este o sentinţă nedreaptă, însă sunt liniştit, sunt împăcat cu mine însumi, nu am ce să-mi reproşez. O spun cu toată onestitatea, demnitatea că sunt nevinovat, în continuare susţin că privatizarea s-a realizat absolut legal, cel puţin din punctul nostru de vedere al Institutului (de Cercetări Alimentare, n.r.). A fost una dintre privatizările cele mai de succes, dovadă că Institutul de Cercetări Alimentare nu doar există este un institut performant, de talie mondială. Ce mi s-a întâmplat mie nu aş dori să îi se întâmple niciunul român din ţară asta. Sunt liniştit, voi merge la puşcărie. Mă bucur că familia mă înţelege, ai mei ştiu cine sunt”, a declarat Gheorghe Mencinicopschi la Antena 3.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top