Connect with us
Ghinea: Corecţiile pe POSDRU se apropie de jumătate de miliard de euro. Au fost şi fraude reale

Știri

Ghinea: Corecţiile pe POSDRU se apropie de jumătate de miliard de euro. Au fost şi fraude reale

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, spune că valoarea corecţiilor financiare aplicate proiectelor europene finanţate prin POSDRU se ridică la aproape jumătate de miliard de euro, precizând că unele au fost aplicate unor beneficiari oneşti, însă au existat şi fraude reale.

Ghinea a declarat, luni, la Alba Iulia, într-o conferinţă de presă, că cea mai mare problemă pe exerciţiul financiar 2007 – 2013 sunt corecţiile, unele dintre acestea fiind aplicate unor beneficiari „care chiar sunt oneşti şi care au făcut greşeli tehnice sau n-au făcut greşeli deloc”.

Întrebat la ce valoare s-ar ridica corecţiile date în exces de zel, Ghinea a răspuns că nu are o centralizare şi este greu de făcut pentru că aceste corecţii au fost aplicate de la companii până la autorităţi locale sau centrale.

„Mărturisesc că nu am o centralizare şi este greu de făcut pentru că aceste corecţii au fost aplicate de la companii până la autorităţi locale, până la autorităţi centrale. Şi cum noi închidem programele operaţionale la anul viitor, că aşa este în calendarul de închidere, nimeni nu are o situaţie exactă la zi, până când nu vom închide fiecare program”, a spus Ghinea.

El a mai spus totuşi că pe Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) valoarea corecţiilor se apropie de jumătate de miliard de euro, precizând că pe acest program există şi fraude reale.

„Pot să vă spun că pe POSDRU, care este programul unde au fost cele mai mari probleme, se apropie de jumătate de miliard de euro. Atunci când tinzi să ai probleme mari, te apuci şi îi iei şi pe oameni care chiar sunt oneşti şi care au făcut greşeli tehnice sau n-au făcut greşeli deloc şi pur şi simplu a fost o interpretare foarte restrictivă a legislaţiei pe achiziţii. Pe de altă parte, pe POSDRU au fost şi fraude reale, toată lumea ştie cum s-au dat salarii şi aşa mai departe(…)”, a mai spus Ghinea.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top