Connect with us
Sebastian Ghita si Victor POnta, vizati de un nou dosar

Știri

Ghita: In dosarul de la DNA Ploiesti sunt implicati Victor Ponta si Tony Blair

Deputatul independent Sebastian Ghita a declarat, marti, ca in dosarul in care a fost citat, alaturi de fostul premier Victor Ponta, la DNA Ploiesti, este cercetat modul in care fostului premier britanic Tony Blair i s-a acordat, in România, titlul de Doctor Honoris Causa, relateaza News.ro.

Citeste si: Ponta, citat la DNA Ploiesti in calitate de suspect intr-un dosar pentru ca ar fi primit bani de la un politician

Citeste si: Bogdan Diaconu vrea sa-l „captureze” pe Victor Ponta! A lansat campania „PokePonta”

„Nu vreau sa va spun cum ma simt cu al patrulea sau al cincilea dosar. Toate activitatile mele din ultimii 15 ani fusesera prinse intr-un dosar. Faptul ca acum vin in cascada noi si noi dosare nu mi se pare normal. Am fost citat la DNA Ploiesti pentru astazi (marti, n.r), dar acum sunt la Inalta Curte si nu pot pleca. Este vorba despre un nou dosar, din ce am inteles eu este vorba de intâlnirea din 2011 dintre ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, domnul Tony Blair, domnul Mihai Razvan Ungureanu si de acordarea titlului de Doctor Honoris Causa domnului Tony Blair. Cred ca acum cei de la DNA Ploiesti investigheaza problema Tony Blair”, a spus Sebastian Ghita.
El a precizat ca procurorii nu i-au comunicat ce calitate are in noul dosar si a spus, ironic, ca spera ca anchetatorii sa nu il intrebe despre intâlnirea din Africa de Sud dintre Victor Ponta, Tony Blair si Barack Obama.

„Nu stiu toate acuzatiile. Totusi, stiu ca in acest dosar este vehiculat si numele fostului prim-ministru al Marii Britanii, Tony Blair. Când m-au sunat procurorii, nu mi-au spus ce calitate am. La felul in care fac ei dosare sper sa nu ma intrebe despre intâlnirea din Africa de Sud dintre Ponta, Blair si Obama”, a adaugat Ghita.

Deputatul a fost de parere ca in dosar nu e vorba despre coruptie, iar instanta suprema ar trebui „sa modereze aceasta superputere care este DNA”.

Nu cred ca este vorba de nicio coruptie in acest dosar. Cred ca suntem foarte restrictivi in ceea ce priveste activitatile noastre. Eu am spus-o si in Parlament, mâine poimâine si o vânzare de casa, o vânzare de masina cu un mic denunt aranjat poate deveni caz de coruptie care ucide. Dupa sedinta de la Inalta Curte ma duc la DNA Ploiesti. Trebuie sa ne obisnuim in acesta tara cu salvarea si temperarea unor situatii uneori excesive cu care cu greu ma obisnuiesc eu, daramite oamenii normali. Inalta Curte trebuie sa modereze aceasta superputere care este DNA. In acest dosar sunt implicati Ponta si Tony Blair. Eu nu am participat la acea intâlnire„, a precizat Ghita.

Deputatul a fost prezent la instanta suprema, pentru un termen in procesul in care este acuzat ca i-ar fi dat mita un imobil fostului primar al Ploiestiului, Iulian Badescu, pentru finantarea echipei de baschet ASESOFT de catre primarie.
Fostul premier Victor Ponta s-a prezentat, marti, la sediul DNA Ploiesti, unde, conform unor surse judiciare, a fost citat in calitate de suspect intr-un dosar in care procurorii il cerceteaza pentru ca ar fi primit bani de la un politician pentru ca acesta sa candideze intr-un colegiu considerat eligibil la alegerile parlamentare din 2012.

Victor Ponta a ajuns la DNA Ploiesti marti, in jurul orei 11.00, iar la intrarea in sediul Parchetului anticoruptie a spus: „Semnez condica”, fara a face alte comentarii.

Potrivit unor surse judiciare, Ponta a fost citat in fata procurorilor DNA , el având calitatea de suspect pentru savârsirea infractiunii de folosirea influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

Concret, fostul presedinte al PSD este suspectat ca a primit bani de la un politician pentru ca, in schimbul acestora, acesta sa poata candida intr-un colegiu considerat eligibil.

In acelasi dosar au fost citati, conform surselor judiciare, deputatul Sebastian Ghita, cunoscut drept un apropiat al fostului premier, precum si Sorin Chirila, un apropiat al lui Ghita, cei doi fiind suspectati de spalare de bani.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top