Connect with us
Gigi Chiru a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă

Știri

Gigi Chiru a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă

Fostul senator Gigi Chiru (PDL) a fost trimis în judecată de Parchetul General. Totul are legătură cu decesul unei persoane într-un club pe care fostul senator îl deține în stațiunea Eforie Sud.

Acuzațiile care îi sunt aduse sunt deosebit de grave, fostul senator fiind trimis în judecată pentru ucidere din culpă.

Din probele administrate rezultă că în anul 2007, în calitate de administrator unic al unei societăţi comerciale, fostul senator a demarat lucrările de consolidare și modernizare a unui imobil în care funcționa o discotecă din localitatea Eforie Sud, județul Constanța, pentru execuție contractând o firmă al cărei administrator era inculpatul Smădu Cristian-Valentin.

”Execuția a fost realizată fără autorizaţie de construire şi în absenţa unor persoane competente să verifice dacă lucrările sunt corespunzător efectuate.

Printre lucrări s-a numărat confecționarea și montarea unei balustrade metalice, care, la data de 24 noiembrie 2011, din cauza modului defectuos în care a fost realizată, s-a desprins parțial din elementele de fixare, sub greutatea unei persoane care a căzut peste ea.

Ca urmare a impactului, persoana respectivă s-a prăbușit în gol, pe pardoseala de la parterul imobilului, fapt ce a dus ulterior la moartea sa”, anunță procurorii.

Surse judiciare au arătat, la acea vreme, că victima era fratele unui procuror din Cluj. Dosarul a fost trimis, spre soluţionare, Judecătoriei Constanţa.

Gigi Chiru s-a arătat surprins de această știre

Parchetul Înaltei Curți precizează că “această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

Citește  și Revista Charlie Hebdo, dată în judecată pentru calomnie după caricatura cu Simona Halep

Fostul senator constănțean Gigi Christian Chiru s-a arătat surprins că a fost trimis în judecată, declarând, pentru EVZ, că în urmă cu un an, când a fost audiat la Parchetul General a explicat că în momentul accidentului el nu mai era administrator al firmei care deținea clubul.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Constanţa.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top