Connect with us
Google împlinește astăzi, 27 septembrie, vârsta de 18 ani

Știri

Google împlinește astăzi, 27 septembrie, vârsta de 18 ani

Motorul de căutare online Google împlineşte marţi, 27 septembrie, vârsta de 18 ani, iar inginerii companiei americane au marcat această aniversare specială cu ajutorul unui nou logo interactiv, scrie news.ro.

Noul logo a fost creat pentru a se asemăna cu decorul unei petreceri aniversare, unde abundă baloane şi ghirlande multicolore.

Litera ”G”, prima din componenţa cuvântului ”Google”, poartă un coif şi se comportă ca un petrecăreţ, umflând un balon de culoare verde. Balonul se transformă în celelalte litere care compun cuvântul ”Google” (”O”, ”O”, ”G”, ”L” şi ”E”). Acestea încep să urce şi ridică în aer litera ”G”. După câteva secunde, balonul verde se sparge, litera ”G” revine la sol, iar ciclul este reluat.

Motorul de căutare Google a văzut lumina zilei pe 27 septembrie 1998, însă creatorii lui nu ştiau pe atunci că el va deveni suportul folosit de 88,6% din totalul internauţilor în anii următori, informeză rtl.fr.

Google a fost înfiinţat de Larry Page şi Sergey Brin, doi americani care s-au cunoscut în 1995 pe băncile Universităţii Stanford. În prezent, Google are peste 50.000 de angajaţi, dintre care cei mai mulţi lucrează la sediul general al companiei, aflat în California.

Google se poate mândri cu faptul că face parte din ”Big Four” (”Cei Patru Mari”): cele mai importante companii din domeniul internetului, alături de Apple, Facebook şi Amazon.

Foarte repede, compania Google a crescut, trecând de la 400.000 de servere în 2006 la peste 900.000 în 2011.

Însă, în plus faţă de motorul de căutare, Google s-a diversificat, propunând utilizatorilor mai multe instrumente practice, complet gratuite, precum sistemul de mesagerie online Gmail.

Sloganul companiei, condusă în prezent de Sundar Pichai, este ”Don’t be evil” (”Nu fiţi răi”).

Google îşi modifică logoul cu regularitate, pentru a marca diverse evenimente majore, precum sărbători naţionale, zilele de naştere ale unor oameni celebri şi Jocurile Olimpice. În limba engleză, aceste logouri modificate sunt cunoscute sub numele de ”Google Doodles”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top